Categories: Auto verkopen blog

Autowaarde bepalen

Er zijn talloze manieren om je autowaarde te bepalen. Wij bieden jou bij deze de beste manier zodat je zelf kunt beslissen hoe je de waarde van je eigen auto bepaalt.

Onderzoek doen naar de waarde van je auto.

De allerbeste manier om de juiste vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs te bepalen is simpelweg, zelf onderzoek doen. En daarmee bedoelen we niet alleen online maar ook offline.

Het is van belang om te weten wat de inkoopprijs voor handelaren is voor je huidige auto. Hoe ga je te werk? Rij gewoon even langs de merkdealer en vraag wat ze voor je auto willen geven zonder dat je daar iets terug gaat kopen. De verkoper zal dan waarschijnlijk vertellen dat ze op dat moment geen belang hebben in jouw auto of dat ze op dat moment vol staan omdat ze de lage inkoopprijs eigenlijk niet durven te noemen. Hun advies zal zijn om de auto op het net te zetten en noemen een hoge verkoopprijs die je waarschijnlijk kunt krijgen. Wat natuurlijk niet zo is, maar ze hebben een verwachting bij je gecreëerd die de moeite waard is om het zelf te proberen.

Enkele verkopers zijn gewoon eerlijk en bieden de inkoopprijs. Zij zullen er dan ook eerlijk over zijn en vertellen dat ze er goed aan willen verdienen. Hun werkgever heeft immers een grote showroom die betaald moet worden en een stukje daarvan zit in de marge verwerkt.

Nu de inkoopprijs bekend is, ga je kijken waarvoor jouw type auto te koop staat op het net. Kijk op bijvoorbeeld www.gaspedaal.nl. Hier staan de meeste auto’s op en daardoor is het een geschikte website voor een prijsvergelijk.

Maak tijdens de zoekopdracht vooral NIET de fout die de meeste mensen maken door alle opties en accessoires aan te vinken want zo vervuil je de zoekresultaten. Meer dan de helft van alle verkopers vinkt namelijk niet alles aan tijdens het verkopen waardoor die auto’s (die misschien wel meer luxe hebben dan de jouwe) niet in de resultaten staan. De opties die echt van belang zijn om aan te vinken zijn indien aanwezig; Navigatie (ingebouwd dus geen TomTom), Airco, Lederen bekleding, Panoramadak en/of Automaat.

Zodra je de gegevens hebt ingevuld en de resultaten naar voren komen kun je zien vanaf hoeveel jouw type auto bij autobedrijven te koop staat. Autobedrijven kunnen iets meer vragen dan een particulier omdat zij rekening houden met bijvoorbeeld de afschrijving i.v.m. sta tijd, personeel, een auto die ze moeten inruilen, advertenties en een groot pand. Dat zit allemaal bij de vraagprijs in.

De daadwerkelijke verkoopprijs ligt dus tussen de inkoopprijs en dealer vraagprijs in ( /-€1.000,-).

Ons advies:
Zet je vraagprijs op de vraagprijs van de dealer want je weet nu ongeveer tot hoever je wil zakken.

Let op! Er zijn systemen waarbij je alleen een kilometerstand en kenteken in hoeft te vullen. Vervolgens komt er dan een waarde uit. Dit zal nooit de waarde van je auto zijn. Trap daar niet in.

Autovendi

Share
Published by
Autovendi
Tags: auto verkopen

Recent Posts

  • Auto verkopen blog

Bestedealvooruwauto.nl in uitzending van opgelicht

Auto verkoopsites zijn geen Bestedealvooruwauto.nl U heeft ongetwijfeld in het programma Opgelicht gezien hoe de zogenaamde auto verkoopsite Bestedealvooruwauto.nl omgaat…

4 maanden ago
  • Auto verkopen blog

In 2030 alleen nog Elektrische auto’s te koop. 6.000 Euro subsidie

De regering wil iedereen in Elektrische auto's hebben, dat is inmiddels duidelijk. Het doel is om in 2030 alleen nog…

5 maanden ago
  • Auto verzekeringen

De bonus-malus-ladder

Wil je jouw auto verkopen of inruilen voor een ander model, omdat je bijvoorbeeld toe bent aan een nieuwer model?…

7 maanden ago
  • Video

Voorkom autodiefstal!

Zo eenvoudig wordt jouw auto gestolen Bekijk in het onderstaande filmpje van Autojunk hoe eenvoudig jouw auto gestolen kan worden.…

10 maanden ago
  • auto import

Hoe importeer ik een auto uit het buitenland?

Het importeren van auto’s is een onderwerp dat regelmatig wordt genoemd als het gaat om het voordelig aanschaffen van een…

11 maanden ago
  • Auto verkopen blog

Bovag staat achter AutoVendi

Verkoopsites zijn een uitkomst voor particulieren Door een structureel tekort aan compacte benzine auto's van een paar jaar oud zijn…

11 maanden ago