Gratis auto verkoop sites
0

Gratis auto verkoop sites

 23 maart 2016

Welke gratis auto verkoop sites zijn er?

Er zijn tegenwoordig talloze auto verkoopsites waar je je auto te koop kunt zetten. Voor de meeste websites moet je betalen maar er zijn er ook een aantal waar je helemaal niets hoeft te betalen. Het is echter wel belangrijk om even goed de algemene voorwaarden door te lezen zodat je precies weet waar je aan toe bent. En ja, ik hoor je denken; “Moet ik die vervelende lange algemene voorwaarden helemaal doorlezen?” Het antwoord daarop is JA! Mocht je daar geen zin in hebben dan kun je altijd nog kiezen voor een betaalde auto verkoopsite. Wij zetten alle voor en nadelen van betaalde en gratis auto verkoopsites op een rij zodat je voor jezelf een keuze kunt maken.

Betaalde auto verkoop sites

De betaalde sites die kent iedereen zo’n beetje. Je zet je auto online, vult zomaar een prijs in gebaseerd op wat dealers ervoor kunnen vragen, wat al helemaal fout is maar goed, je kunt maar beter hoog inzetten toch? Wil je je auto echter snel verkopen dan moet de prijs scherp zijn en je bent al snel € 40,- kwijt op bijvoorbeeld Marktplaats. En als je dit op een paar van dit soort  auto verkoopsites doet dan ben je al snel een vermogen kwijt zonder dat je er je auto mee verkocht hebt.

Andere nadelen kunnen zijn:

 • Je wordt plat gebeld door louche figuren die de helft van de waarde bieden
 • Gebeld worden door vage mensen uit het buitenland
 • Mensen over de vloer krijgen die je helemaal niet aan huis wilt hebben
 • Je kunt betaald worden met nep geld (Dit komt helaas veel te vaak voor)
 • Op basis van vertrouwen je auto alvast over laten schrijven en de “betaling later tegemoet zien komen”. Men rijdt dan rond op jouw naam met alle mogelijke gevolgen van dien
 • Auto bij iedere kijker even opnieuw wassen
 • Je moet onderhandelen. Vaak met mensen die er heel goed in zijn
 • De proefritten zijn op jouw risico. Denk aan schades/verzekering etc.
 • De kijkers kunnen later terugkomen om de auto of onderdelen te stelen
 • De kijkers met technische kennis kunnen de prijs afwaarderen door met technische termen te smijten.

Nu klinkt dit allemaal heel dramatisch maar dit zijn de verhalen die wij het meest horen van particulieren die hun auto zelf verkocht hebben en daar een nare ervaring aan overgehouden hebben. Van goedkope barrels tot de meest exclusieve voertuigen. Een aantal punten gelden ook voor wanneer je een auto van een particulier koopt. Het is altijd maar weer de vraag bij wie je terecht komt en wat voor een auto er staat.

Gratis auto verkoop sites

Zoals gezegd is het belangrijk dat je eerst de algemene voorwaarden van deze websites goed doorleest. Daarnaast moet je in je achterhoofd houden dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, het ook vaak zo is.

Achter de meeste gratis websites zit vaak een autoveiling. Je biedt je auto aan op de website en krijgt vervolgens een prijs teruggekoppeld. Dit kan binnen 10 minuten zijn, een uur, 24 uur etc. Zodra je je auto hebt aangemeld komt deze in een apart systeem te staan waar aangesloten autobedrijven op je auto kunnen bieden. Ook hier zitten weer grote verschillen in.

Bekende sites

Bij sommige websites zoals ikwilvanmijnautoaf mag iedereen met een RDW nummer inkopen. Het grote voordeel is daardoor dat ze een ontzettend groot klantenbestand hebben die op je auto kunnen bieden. Je krijgt snel een prijs en dat is natuurlijk mooi. Het nadeel is alleen dat de koper ook een autobedrijf kan zijn die hoog biedt zodat je akkoord gaat en langskomt maar dat hij bijvoorbeeld gaat afdingen zodra je de auto inlevert. Dit kun je trouwens voorkomen door je auto goed te omschrijven!

Een ander nadeel is dat het door de koper geboden bedrag niet het bedrag is dat wordt teruggekoppeld naar jou als verkoper. Op zich geen probleem want er moet ergens iets verdiend worden. Wordt er bijvoorbeeld door de koper € 5.000,- geboden, dan staat daar een standaard bedrag voor wat zij er tussen houden voor zichzelf. Laten we even € 250,- als voorbeeld aanhouden. Echter, de kans bestaat dat er 5000 is geboden maar dat zij jou 4000 terugkoppelen. Indien jij daarmee akkoord gaat, betekent dit dat zij € 1000,00 aan jou verdienen. Niet echt transparant of wel?

Ook een grote partij in Nederland is Wijkopenautos. Zij zijn nog niet zo lang actief in Nederland maar wel in Duitsland. Hier kun je op basis van alleen je kenteken en kilometerstand een prijs krijgen voor je auto. Wij vinden het knap dat iemand op zo’n manier auto’s in durft te kopen, zonder de mensen gesproken te hebben, foto’s gezien te hebben, weten of er schade of andere technische gebreken aan de auto zitten. Het bod wat je krijgt is dus een indicatiebod. De uiteindelijke prijs zal altijd een stuk lager liggen maar die krijg je pas te horen als je daar bent om je auto in te leveren.

Transparant

Bij AutoVendi werken we op een zeer transparante manier. Zodra je je auto hebt aangemeld gaan we eerst de auto grondig met je doornemen. Door dit te doen kunnen we de biedingen die we krijgen ook garanderen. Daarnaast mag niet iedereen bij ons kopen. Staat een autobedrijf bekend al een louche bedrijf dan mogen ze absoluut niet bij ons inkopen. Uiteindelijk gooien wij daar onze eigen ruiten alleen maar mee in.

Wat zijn de voordelen van AutoVendi?

 • Het is gratis
 • Geen verrassingen achteraf
 • Transparant auto verkopen
 • Eerlijke kopers
 • Wij werken met aantallen en hoeven daarom geen duizenden Euro’s aan je auto te verdienen.
 • Direct geld
 • Direct een vrijwaring
 • Klanten door heel Nederland
 • Geen rare mensen aan je deur
 • Gegarandeerd bod
 • Je hoeft zelf niet te onderhandelen
 • Onze taxateurs weten de echte inkoopwaarde

Meld je auto direct aan voor een eerlijke prijs en goede bemiddeling of bel 074-2020500 als je nog vragen hebt.

Categorie : Auto verkopen blogTags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *