Categories: auto import

Hoe importeer ik een auto uit het buitenland?

Het importeren van auto’s is een onderwerp dat regelmatig wordt genoemd als het gaat om het voordelig aanschaffen van een mooie auto. Maar hoe werkt dit dan? Waarom zou ik een auto importeren? Het importeren van een auto heeft z’n voordelen en z’n nadelen. Als je het op de juiste manier aanpakt kan je best wat geld besparen in vergelijking met een nieuwe auto in Nederland. Het nadeel is wel, dat er wat meer gedoe bij komt kijken. In dit blog leg ik uit hoe het werkt.

Een auto importeren

Het importeren van een auto werkt het beste als je een weinig gebruikte auto koopt, vaak worden dit ‘jonge’ voertuigen genoemd. Deze zijn gebruikt en vallen onder de criteria van tweedehands auto’s, maar zijn nog in een zo goed als nieuwe staat. Om onder deze criteria te vallen, moet een auto minstens 6 maanden oud zijn en minimaal 6.000 kilometer op de teller hebben staan. De reden dat deze voertuigen voordelig zijn, is dat je er in Nederland een stuk minder BPM-belasting voor hoeft te betalen ten opzichte van een nieuwe auto. Ook hoef je hierbij geen tweede keer BTW te betalen als je de auto naar Nederland haalt. Voor een tweedehands auto betaal je maar één keer BTW, bij de aanschaf in het desbetreffende land.

Een auto importeren werkt het beste in bepaalde landen, waar genoeg jong gebruikte auto’s op de markt zijn. Hierdoor worden deze auto’s stukken goedkoper dan nieuwe auto’s. Zeker Duitsland is een populair land, omdat dit natuurlijk een bijzonder goed ‘autoland’ is met veel mooie merken, en  er is een ontzettend groot aanbod aan jong gebruikte auto’s. Deze zijn vaak ook nog eens luxer uitgerust dan in dezelfde modellen in Nederland.

Het importeren van de auto is best een gedoe, omdat de auto in Nederland nog een RDW-keuring moet krijgen en dan pas een Nederlands kenteken kan krijgen.

Zelf doen of laten doen?

Daarom zijn er services die het werk voor je doen, of die je kunnen helpen bij de stappen in het proces van een auto importeren. Als je de auto zelf wilt importeren, zijn er aantal dingen die goed zijn om rekening mee te houden. De eerder genoemde criteria voor tweedehands auto’s zijn het allerbelangrijkste. Daarnaast is het wijs om de auto in het land van herkomst alvast te laten keuren. Hiermee voorkom je onverwachte problemen in Nederland. Ten derde moet je de auto vervoeren naar Nederland. Dit kun je laten doen door een autotruck, of je kunt de auto zelf naar Nederland rijden met een tijdelijk kenteken. Tenslotte is er nog de verplichte Nederlandse APK keuring, maar dat geldt voor alle auto’s. Als je je auto al in het buitenland hebt laten checken, zit dit altijd wel snor!

Heb jij wel interesse om geld te besparen op de aankoop van een mooie Duitse (of andere) auto, in een zo goed als nieuwe staat? Dan is dit dus misschien wel iets voor jou.

Autovendi

Share
Published by
Autovendi
Tags: auto importeren Auto in België kopen auto in Duitsland kopen auto invoeren automotive import

Recent Posts

  • Auto verkopen blog

Diesels zijn verleden tijd

Sinds 2015 zijn hybride en elektrische voertuigen enorm in opkomst. Uiteraard dwingend gestimuleerd door de overheid maar deze "stimulans" heeft…

2 maanden ago
  • Auto verkopen blog

Trends Autobranche 2019

Met de opkomst van elektrische voertuigen zijn er veel verschuivingen in de autobranche. Tijdens het Remarketing Event 2019 waar een…

2 maanden ago
  • Auto verkopen blog

Bestedealvooruwauto.nl in uitzending van opgelicht

Auto verkoopsites zijn geen Bestedealvooruwauto.nl U heeft ongetwijfeld in het programma Opgelicht gezien hoe de zogenaamde auto verkoopsite Bestedealvooruwauto.nl omgaat…

9 maanden ago
  • Auto verkopen blog

In 2030 alleen nog Elektrische auto’s te koop. 6.000 Euro subsidie

De regering wil iedereen in Elektrische auto's hebben, dat is inmiddels duidelijk. Het doel is om in 2030 alleen nog…

9 maanden ago
  • Auto verzekeringen

De bonus-malus-ladder

Wil je jouw auto verkopen of inruilen voor een ander model, omdat je bijvoorbeeld toe bent aan een nieuwer model?…

11 maanden ago
  • Video

Voorkom autodiefstal!

Zo eenvoudig wordt jouw auto gestolen Bekijk in het onderstaande filmpje van Autojunk hoe eenvoudig jouw auto gestolen kan worden.…

1 jaar ago