Categories: Auto verkopen blog

Bovag staat achter AutoVendi

Verkoopsites zijn een uitkomst voor particulieren

Door een structureel tekort aan compacte benzine auto’s van een paar jaar oud zijn verkoopsites zoals Autovendi.nl een uitkomst voor zowel particulieren als professionele autobedrijven. Als particulier hoef je zelf niet meer te onderhandelen. Of oneindig advertenties te plaatsen en wordt eigenlijk al het werk voor je gedaan. Aan de andere kant is het voor autobedrijven interessant om via dit soort kanalen in te kopen aangezien het een behoorlijk slok op een borrel scheelt door niet meer zelf te hoeven zoeken naar de juiste auto.

Tekort aan auto’s

Volgens een artikel in NU.nl stelt de Bovag dat de financiële neergang van een aantal jaren geleden ervoor gezorgd dat er een tekort van zo’n 40.000 tot 50.000 occasions op jaarbasis is. Dat tekort is er zeker maar heeft meer redenen dan enkele de financiële neergang volgens een woordvoerder van Autovendi.

Er rijden bijvoorbeeld steeds meer leaseauto’s op de Nederlandse wegen. Dit zijn over het algemeen diesel auto’s. Gezien het feit dat de meeste vraag vanuit de particuliere markt benzine auto’s zijn, willen autobedrijven de leaseauto’s niet overnemen.

De Bpm gooit roet in het eten. Door de hoge Bpm op auto’s in Nederland, is het voor particulieren veel interessanter om een hele jonge auto uit het buitenland te halen. Er wordt een beetje gesjoemeld met de Bpm en je rijdt voor een paar honderd tot wel een paar duizend Euro goedkoper in een nieuwe auto. Echter, door het gesjoemel met de Bpm en de vaak onduidelijke historie van de auto’s uit het buitenland, zijn deze auto’s voor Nederlandse autobedrijven niet interessant omdat deze moeilijk te verkopen zijn. In 2017 zijn er voor het eerst meer auto’s geïmporteerd dan geëxporteerd. Zonder Bpm zouden consumenten weer auto’s kopen via de importeur in Nederland. Daarmee is de historie van de auto’s ook weer bekend en hebben de Nederlandse autobedrijven veel meer vertrouwen in de beschikbare occasions.

Nederlandse autobedrijven willen kloppende auto’s inkopen die de showroom ook weer snel verlaten en die zijn schaars.

Diesel schandaal Volkswagen en de media

Uiteraard speelt het diesel schandaal van Volkswagen ook een grote rol in de verkoop van diesel auto’s. De media creëert angst bij zowel de particuliere consument als bij de autobedrijven. Particulieren zijn bang dat ze niets meer terugkrijgen voor hun diesel en autobedrijven zijn bang dat ze er niet vanaf komen. Je dan ook dat de prijzen van diesel occasions enorm zijn gekelderd. Autobedrijven willen ze wil inkopen, maar dan wel met zo min mogelijk risico. En dat betekent een lagere prijs.

Je krijgt niet de hoofdprijs

Auto verkoopsites zijn een uitkomst. Krijg je er de hoofdprijs? Nee. Krijg je een kale inkoopprijs? Dat ook niet. Althans bij Autovendi niet. De prijs die je via Autovendi op je auto krijgt ligt tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs op het internet in. De gulden middenweg zullen we maar zeggen. Wellicht een paar honderd minder dan dat je via openbare marktplaatsen kunt krijgen. Maar aan de andere zijde krijg je er een heel goede service voor terug, geen gedoe met handelaren of particulieren die willen pingelen en in bijna alle gevallen van inruilen regelt Autovendi een betere deal dan het inruilvoorstel van de dealer.

Autovendi

Share
Published by
Autovendi
Tags: auto verkoopsites auto verkopen betrouwbaar bovag

Recent Posts

  • Auto verkopen blog

Diesels zijn verleden tijd

Sinds 2015 zijn hybride en elektrische voertuigen enorm in opkomst. Uiteraard dwingend gestimuleerd door de overheid maar deze "stimulans" heeft…

2 maanden ago
  • Auto verkopen blog

Trends Autobranche 2019

Met de opkomst van elektrische voertuigen zijn er veel verschuivingen in de autobranche. Tijdens het Remarketing Event 2019 waar een…

2 maanden ago
  • Auto verkopen blog

Bestedealvooruwauto.nl in uitzending van opgelicht

Auto verkoopsites zijn geen Bestedealvooruwauto.nl U heeft ongetwijfeld in het programma Opgelicht gezien hoe de zogenaamde auto verkoopsite Bestedealvooruwauto.nl omgaat…

9 maanden ago
  • Auto verkopen blog

In 2030 alleen nog Elektrische auto’s te koop. 6.000 Euro subsidie

De regering wil iedereen in Elektrische auto's hebben, dat is inmiddels duidelijk. Het doel is om in 2030 alleen nog…

9 maanden ago
  • Auto verzekeringen

De bonus-malus-ladder

Wil je jouw auto verkopen of inruilen voor een ander model, omdat je bijvoorbeeld toe bent aan een nieuwer model?…

11 maanden ago
  • Video

Voorkom autodiefstal!

Zo eenvoudig wordt jouw auto gestolen Bekijk in het onderstaande filmpje van Autojunk hoe eenvoudig jouw auto gestolen kan worden.…

1 jaar ago