Auto Verkopen tips nodig? Maak gebruik van deze tips!


Je auto verkopen tegen een hoog gegarandeerd bod op je auto? Dat begint met goede foto’s maken, want mooie foto’s leveren nou eenmaal meer geld op bij de verkoop van je auto.

Een gewassen auto met daar een mooie set foto’s bij tonen ook aan dat je zuinig bent geweest op je auto. En dat is natuurlijk iets wat potentiële autokopers graag willen zien.

Wanneer is iets een schade aan mijn auto?
Eigenlijk is het antwoord op deze vraag heel simpel. Iedere lichte kras op de auto is al een beschadiging.

Iemand die een auto gaat kopen, particulier of handelaar maakt niet uit, zal de auto altijd met een vergrootglas bekijken en iemand die een auto verkoopt probeert de auto zo mooi mogelijk te adverteren. Het gevaar is alleen dat sommige beschadigingen aan de auto dan niet worden vermeld bij de advertentie van de auto. En dit kan tot discussies leiden op het moment dat er iemand bij je auto komt kijken. Vermeldt dus ieder krasje wat je aan de auto kunt vinden.

Je zou het niet denken, maar het vermelden van alle beschadigingen aan de auto levert meer geld op tijdens de verkoop van je auto.

Wanneer je alle beschadigingen aan je auto mooi op de foto zet met een beschrijving erbij, toon je aan dat je eerlijk bent over de auto. En wie wil er nou geen zaken doen met eerlijke mensen? Tevens voorkom je alle discussies die er kunnen ontstaan tijdens de aflevering. Autokopers hebben geen reden om af te dingen dus je hoeft niet meer te onderhandelen over de prijs tijdens de verkoop van je auto.

Voor een uitgebreide uitleg over een goede fotoreportage kun je hier kijken.
Iedereen die een auto verkoopt wil zeker weten dat de verkoopprijs van de auto goed is. We zijn namelijk allemaal bang dat we te weinig krijgen voor onze auto. Een goede waardebepaling van je auto is daarom ook zeer belangrijk.

Dit is in ieder geval fout:
 • De waarde van je auto bepalen op basis van de inruilprijs die je krijgt.
 • De waarde van je auto gelijkstellen aan die van een autobedrijf.
 • De waarde van je auto bepalen op wat jij ervoor betaald hebt.

Als je de waarde van je auto bepaalt op de inruilprijs die je hebt gekregen dan ben je verkeerd bezig. Je bent bezig met een andere auto dus wat is nu eigenlijk van belang? Wat je terugkrijgt bij inruil of wat je onderaan de streep moet bijbetalen om een andere auto te kunnen rijden? In bijna alle gevallen ben je met inruilen het minst gunstig uit. Het enige voordeel is dat je je auto om kunt ruilen met de nieuwe op hetzelfde moment. Inruilen of zelf verkopen? Zelf verkopen is altijd beter.

Eén van de grootste fouten die we als consument maken met onze auto verkopen is de vraagprijs van onze auto gelijkstellen aan die van een autobedrijf. We denken allemaal dat autobedrijven duizenden Euro’s verdienen aan auto’s maar dat gebeurde alleen voor het internettijdperk.

In het voorbeeld hieronder zie je hoe het kostenplaatje van een Bovag autobedrijf er ongeveer uitziet op basis van een auto met een vraagprijs van € 10.000,-

Vraagprijs 10.000
 
Advertentiekosten -200
Showroom klaarmaken -200
Pand kosten -100
Personeelskosten -150
Korting/inruil -700
Garantiekosten (auto’s boven 4500 gemiddeld) -100
 
Daadwerkelijke verkoopprijs 8550
Inkoopprijs 8000
 
Bruto winst 550
(let op: Dit zijn gemiddelde prijzen)

Zoals je kunt zien houdt een bedrijf niet zoveel winst over en daar gaat ook nog eens een gedeelte van naar de Belastingdienst.

Hetzelfde vragen als een autobedrijf is dan ook niet handig. En waarom zou iemand jouw auto kopen als ze voor hetzelfde geld, dezelfde auto kunnen kopen bij een autobedrijf waar ze garantie krijgen en wanneer ze niet inruilen nog wat korting kunnen krijgen.

Nu snap je misschien ook beter waarom veel autobedrijven rijklaar kosten berekenen. Hier zit weer een stukje winst in voor ze.

Wil je de juiste waarde bepalen voor je auto? Ga dan als volgt te werk.

Kijk op Gaspedaal.nl en ga daar op zoek naar jouw type auto, want op deze site staan bijna alle auto’s die er in Nederland bij autobedrijven te koop staan.

Belangrijk is dat je tijdens het filteren naast het bouwjaar en de kilometerstand alleen de waardevolle opties aanvinkt. Denk hierbij aan airconditioning, navigatie, lederen bekleding, automaat, hoeveel deuren de auto heeft en carrosserie. Dit zijn de opties die echt invloed hebben op de waarde van je auto. Een dimmende binnenspiegel, lederen stuurwiel, kleur of radio hoef je echt niet aan te vinken. Daar kraait echt geen haan om.

Bekijk in de zoekresultaten de eerste 10 tot 15 auto’s uit de lijst en kijk naar de gemiddelde vraagprijzen. De daadwerkelijke verkoopprijs zal dus een stuk lager liggen zoals je in het bovenstaande voorbeeld kunt zien.

Om je vraagprijs te bepalen ga je tussen de verkoopprijs en de dealer vraagprijs in zitten. Je prijst jezelf dan niet uit de markt door te veel te vragen en je weet tot hoever je ongeveer kunt zakken, omdat je nu weet wat je auto waard is. En je weet zeker dat je je auto tegen een goede prijs verkoopt.
Zeker als je al een wat oudere auto wil verkopen dan is het van groot belang dat je auto recentelijk APK gekeurd is. Je auto verkopen met een verse APK keuring gaat vele malen sneller, omdat de koper van je auto weet dat er in ieder geval nog een tijdje in gestuurd kan worden “zonder kosten”.

Een auto verkopen waar de keuring bijna van verlopen is wil bijna niemand hebben, omdat het risico gewoon groot is dat er een grote kostenpost aan zit te komen of de potentiële koper van je auto kan denken dat je je auto verkoopt doordat deze niet door de keuring komt.

Wat je ook kunt doen omdat jij natuurlijk een eerlijk persoon bent, is de auto laten voorkeuren bij een APK keuringsstation. Zo weet je precies welke kosten eraan zitten te komen en kun je dit vermelden bij de advertentie van je auto. Om het helemaal af te maken doe je er een rapport bij zodat de koper weet dat het echt is.

Op de website van de RDW kun je kijken wanneer je auto weer aan een APK keuring toe is, mocht je dit zelf niet weten.
Je auto verkopen gaat een stuk makkelijker als je aan kunt tonen dat je auto goed onderhouden is. Een goed onderhouden auto gaat nou eenmaal veel langer mee en de kans op grote kostenposten is natuurlijk vele malen lager dan wanneer je een auto koopt zonder onderhoudshistorie.

Normaal gesproken bewaart iedereen de onderhoudsfacturen van de auto in het mapje waar ook het onderhoudsboekje in zit. Zo houd je alles mooi bij elkaar. Heb jij je facturen thuis in een aparte map bewaard? Zorg er dan in ieder geval voor dat je tijdens het auto verkopen wat kopietjes maakt en deze bij de auto doet.

Eén van de meest voorkomende vragen is of de distributieriem van je auto al vervangen is. Dit is namelijk een grote kostenpost. Wanneer jij je auto goed onderhouden hebt, het boekje goed https://www.123autoparts.nl/is bijgehouden en de facturen bewaard zijn, kun je aantonen dat de koper zich hier geen zorgen meer over hoeft maken of je prijs aanpassen omdat het binnenkort wel moet gebeuren.

Om vragen over het onderhoud te voorkomen is het handig om alles bij de advertentietekst te zetten van je auto. Vermeld wat allemaal vervangen is en wat er waarschijnlijk binnen nu en een jaar vervangen moet worden.

Mochten er nou reparaties aan zitten te komen dan kun je van tevoren eigenlijk wel een schatting maken van wat de onderdelen je ongeveer gaan kosten. Kijk bijvoorbeeld op de website van 123Autoparts voor de prijzen van onderdelen die binnenkort aan vervanging toe zijn. Zo weet de koper van je auto wat hij kan verwachten.
Laten we voorop stellen dat je auto verkopen via AutoVendi.nl de snelste en meest veilige manier is. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je niet op 1 paard wil wedden. Een handige tip is om het dan ook op een openbaar kanaal te proberen.

Een belangrijk punt is in ieder geval om niet te gaan leuren met de auto. Probeer 1 openbaar kanaal, 1 auto verkoopsite zoals AutoVendi.nl en wanneer je bezig bent met een eventuele inruil dan krijg je een voorstel van het autobedrijf. Dit is meer dan genoeg en het is belangrijk omdat een auto die overal te koop staat juist minder interessant is. Het kan overkomen alsof het nergens lukt om je auto te verkopen. Potentiële kopers die je auto overal te koop zien staan kunnen denken dat er iets met de auto aan de hand is omdat de auto overal te koop staat maar niet verkocht wordt.

Daarnaast is het zonde om op veel autosites te betalen voor advertenties. Het kan maar zo zijn dat het een maand duurt voordat je auto verkocht wordt en als je auto op veel sites staat ben je zonder dat je het doorhebt enkele honderden Euro’s verder.

Via Autoscout24 kun je net als bij AutoVendi.nl gratis je auto verkopen. Het is een openbaar kanaal waardoor je je auto ook aan particulieren kunt verkopen. Uiteraard krijg je hier ook biedingen op je auto, alleen moet je wel rekening houden met het feit dat de biedingen niet gegarandeerd zijn. En er komt natuurlijk wel wat meer poespas bij kijken, omdat je alles zelf moet regelen.

Een handige tip is om je telefoonnummer en adres niet bloot te stellen aan het grote publiek. Hierdoor houd je je persoonlijke gegevens in ieder geval privé tot er iemand serieus interesse heeft getoond in je auto.
Je auto verkopen tegen een gegarandeerd bod. Dat wil natuurlijk iedereen en dat kan via AutoVendi.nl. Maar dat kunnen we alleen voor je regelen als jij je best doet om je auto zo goed mogelijk te omschrijven.

Iemand die een auto koopt, bekijkt een auto namelijk anders dan iemand die een auto verkoopt. Die loopt er als het ware met een vergrootglas omheen terwijl je als verkoper het liefst je auto als nieuw wilt omschrijven.

Wil je je auto snel verkopen tegen een gegarandeerd bod? Bekijk de auto dan heel kritisch alsof je er zelf met een vergrootglas omheen loopt.

Het is helemaal niet erg als je een advertentie plaatst waarbij er allerlei kleine beschadigingen staan omschreven. Sterker nog, je komt daardoor juist heel erg betrouwbaar over. Een potentiële koper weet namelijk precies wat er te wachten staat bij een eventuele bezichtiging en daarnaast voorkom je dat er onderhandeld kan worden.

Zo krijg je een gegarandeerd bod op je auto:
 • Maak je auto goed schoon van buiten en van binnen. Ook onder de motorkap.
 • Benoem ieder krasje in formaat en waar deze zit.
 • Brandt er een storingslampje? Laat je auto eerst uitlezen en benoem wat de eventuele reparatiekosten zijn.
 • Benoem alle geluiden die oorspronkelijk niet aanwezig waren zoals piepjes, kraken en ratels.
 • Benoem de onderhoudshistorie van de auto en wanneer de auto aan een beurt toe is. Laat ook weten of het een grote of kleine onderhoudsbeurt is.
 • Benoem het aantal sleutels die je hebt en of er een ingevuld onderhoudsboekje bij zit.
 • Benoem of er een hond in de auto heeft gezeten en of er in de auto is gerookt.
 • Laat eventueel een keuring doen door een garage. Zo weet je zeker dat er geen verborgen gebreken zijn voor de koper.

Kortom, zorg ervoor dat er geen ruimte is voor onderhandeling. Niemand zit te wachten op een “kat in de zak” en jij hebt als verkoper geen zin om steeds mensen langs te laten komen waarmee je steeds dezelfde discussie moet voeren omdat je niet alle gebreken vermeld hebt.

Je auto verkopen via AutoVendi.nl tegen een gegarandeerd bod kan dus als jij je auto goed omschrijft. En gelukkig heb je bij ons te maken met taxatie experts die er samen met jou voor zorgen dat je auto goed omschreven wordt. Mensen met technische kennis die de pluspunten goed kunnen omschrijven zodat je auto aantrekkelijk wordt voor kopers en de minpunten op een dusdanige manier kunnen benoemen, dat ze wel vermeld worden maar geen invloed hebben op de prijs.


Bel ons op
074 20 20 500
voor al je vragen.

Wij helpen je graag op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur, vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Of stuur een mail naar: contactautovendi.nl

Vacatures

Blog

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Aanmelden als bedrijf

Affiliate programma

auto verkopen beste keus 2016