Auto Verkopen?


NL
auto verkopen autovendi


Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis

Auto Verkopen

Je auto verkopen is voor velen een ramp en voor sommigen een bijzondere ervaring. Er komt behoorlijk wat kijken als je je auto wilt verkopen en wij helpen je graag met een aantal verkooptips.

Wat is mijn auto waard?

Wanneer je je auto gaat verkopen, wil je er natuurlijk het liefst zoveel mogelijk voor terug hebben. Maar hoe bepaal je de juiste waarde van je auto?

Wat je vooral niet moet doen is het gebruik maken van online taxatie tools zoals de ANWB koerslijst of de Bovag waardebepaling die op basis van je kenteken en een kilometerstand de exacte waarde van je auto bepalen. Het werkt simpelweg niet. Er komt namelijk veel meer bij de waarde van een auto kijken dan alleen een kenteken en kilometerstand. Je zult zien wanneer je verschillende tools gebruikt, er bij elke tool een andere waarde uit komt. Dat zegt al genoeg over de betrouwbaarheid van dit soort tools.

Kijk naar wat de markt doet. Wat doet jouw type auto in de markt, hoeveel staan er te koop en wat vragen universele autobedrijven voor jouw type auto. Hiervoor kun je op Gaspedaal en Marktplaats kijken. Zoek op prijs van laag naar hoog en bekijk de vraagprijzen van de eerste 10 auto’s. Kijk hoe lang de auto’s al te koop staan. Staan alle auto’s er pas enkele dagen op, dan is er een hoge verkoopsnelheid wat betekent dat jouw auto goed in de markt ligt. Staan ze meer dan twee weken te koop, dan is er weinig vraag naar jouw type auto.

Heeft jouw type auto een hoge verkoopsnelheid, dan kun je gerust eens proberen om hetzelfde als een autobedrijf te vragen. Bij een lage verkoopsnelheid zul je toch al gauw zo’n 20% onder de gemiddelde vraagprijs moeten zitten om binnen een maand of twee van je auto af te zijn.

Foto’s leveren geld op

Je auto verkopen zonder foto’s kan niet of je krijgt er een slecht bod op. Maak dus zoveel mogelijk foto’s van je auto. Een aantal van de buitenkant en een aantal van de binnenkant zoals de bekleding en het dashboard. Een uitgebreide uitleg over de beste manier om foto’s te maken vind je op Auto Verkopen blog.

Tip! Maak foto’s van het tellerpaneel met een draaiende motor. Zo laat je gelijk zien dat er geen storingslampjes branden of juist wel.

APK keuring

Zorg ervoor dat je je auto voorziet van een nieuwe APK keuring. Je auto verkopen gaat een stuk makkelijker wanneer een potentiële koper weet dat hij of zij een veilige auto koopt. Doe je dit niet, dan komt het over alsof je de auto wilt verkopen omdat deze niet door de keuring komt terwijl dit misschien helemaal niet het geval is.

autovendi auto verkopen

Onderhoudshistorie

Zorg ervoor dat je de complete onderhoudshistorie in de auto hebt liggen. Hiermee toon je aan dat je zuinig bent geweest op je auto en wanneer je in je advertentie vermeld dat de auto aantoonbaar keurig op tijd zijn beurten heeft gehad, zullen er veel meer mensen reageren op je advertentie. Een auto zonder aantoonbare onderhoudshistorie is nou eenmaal minder waard. Besluit jij om een auto te kopen zonder historie, dan moet je er niet raar van opkijken als je slechte biedingen op je auto krijgt wanneer je je auto gaat verkopen.

Gebreken

Heeft jouw auto technische of optische gebreken? Zorg er dan voor dat je dit netjes vermeld in de advertentie. Doe je dit niet, dan krijg je enorme discussies tijdens een bezichtiging van je auto die je in 99% van alle gevallen zult verliezen, omdat je niet eerlijk bent geweest over de staat van de auto.

Wil je je auto in één keer goed verkopen? Dan kun je het beste de gebreken laten herstellen voordat je je auto verkoopt. Door dit te doen kom je over als zeer betrouwbaar en het levert je uiteindelijk veel meer geld op.

Tellerstand

Een auto verkopen met een onlogische tellerstand is vandaag de dag bijna niet te doen. De auto is namelijk onbetrouwbaar en consumenten kunnen het tegenwoordig gratis controleren via de website van de RDW.

Ga je zelf een auto kopen? Controleer dan eerst of de tellerstand logisch is. Is de tellerstand niet logisch? Dan wil je je vingers niet branden aan zo’n auto. Doe je dit wel, dan moet je rekening houden met het feit dat jouw auto dan vele malen minder waard is dan een auto met een logische tellerstand.

Gratis auto verkopen

De meest eenvoudige manier om gratis je auto te verkopen is door gebruik te maken van een auto verkoop site zoals AutoVendi.nl. Het enige wat je hoeft te doen is je auto aan te melden en wat gegevens achter te laten. AutoVendi heeft Auto taxatie experts die je helpen met je auto verkopen.

Nadat je je auto hebt aangemeld voor de verkoop, neemt een expert contact met je op. Je auto wordt onder de loep genomen en samen met jou wordt er gekeken hoe je de beste prijs krijgt voor je auto.

Zodra alle gegevens gecontroleerd zijn wordt er achter de schermen hard gewerkt om een gegarandeerd bod op je auto te krijgen. In overleg wordt dan met jou bepaald of de auto online verkocht mag worden voor het geboden bedrag. Het grote voordeel is dat je zelf bijna niets hoeft te doen. Daarnaast hoef je zelf niet te onderhandelen en krijg je als je je auto via AutoVendi.nl verkoopt geen rare figuren over de vloer.

Auto inruilen of auto zelf verkopen?

Weet je niet zeker of je je auto gaat inruilen bij je eigen dealer? Laat je dan adviseren op onze pagina inruilen of verkopen die je informeert wat voor jouw situatie nu het meest verstandig is. Niet inruilen levert in bijna alle gevallen een veel betere deal op en kan je onderaan de streep tot duizenden Euro’s schelen.

Meld je auto aan

Wil je zeker zijn van een goede deal bij de verkoop van je auto? Meld hem dan aan voor een gegarandeerd bod van AutoVendi.nl. Je krijgt een goede prijs en je hoeft zelf alleen de auto even aan te melden.

De service is gratis en vrijblijvend dus er zijn geen risico’s aan verbonden. Heb je vragen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers via 074-2020500 of via onze live chat applicatie op de website.


Bel ons op
074 20 20 500
voor al je vragen.

Wij helpen je graag van Ma t/m Vr tussen 09:00 18:00 uur.

Of stuur een mail naar: contact@autovendi.nl

Algemene voorwaarden
Aanmelden als bedrijf
Affiliate programma

auto verkopen beste keus 2016