Veelgestelde vragen


Aanmeldproces

Bovenaan op de homepagina kun je het kenteken van je auto invullen in het daarvoor bestemde kenteken veld. Klik vervolgens op aanmelden.
Zodra je auto is aangemeld neemt een taxateur contact met je op om alle autogegevens door te nemen, zodat we met je auto aan de slag kunnen. Vervolgens nemen we op het moment dat we een gegarandeerd bod hebben weer telefonisch contact met je op om het bod te bespreken. Je telefoonnummer is in ieder geval veilig bij ons en blijft voor derden afgeschermd.
Nadat je auto is aangemeld voor de verkoop, gaan wij op zoek naar een koper voor je auto. Op basis van je postcode zoeken we een koper in de buurt.
Je bent niet verplicht om een vraagprijs in te vullen. Het is natuurlijk wel handig om een richtprijs in te vullen maar zorg ervoor dat je jezelf niet uit de markt prijst door een veel te hoge vraagprijs in te vullen.

Kosten

Je auto verkopen via AutoVendi.nl is gratis. Je kunt onze service zien als een extra verkoopkanaal. Ook nadat je je auto verkocht hebt via ons en afgeleverd is, hoef je ons niets te betalen.
AutoVendi.nl heeft een landelijk netwerk van koopkrachtige partijen. Zij betalen AutoVendi.nl om auto’s te kunnen kopen. Op die manier kunnen we voor jou kosteloos houden.

Gegarandeerd bod

Normaal gesproken krijg je na je aanmelding zeer snel een bod. Dit gaat natuurlijk wel gepaard met hoe populair jouw auto in de markt is. Heb jij een populaire auto, dan krijg je vaak dezelfde dag nog een bod op je auto.
Ja, het bod is gegarandeerd. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat je je auto dan goed omschrijft. Nadat je auto is aangemeld neemt een taxateur contact met je op om de auto onder de loep te nemen. Iedere kras vermelden we zodat er een duidelijk beeld is over je auto. Daarnaast kijken we of er opties zijn die juist van meerwaarde kunnen zijn, zodat we de prijs op kunnen krikken.
Normaal gesproken krijg je 5 dagen bedenktijd om akkoord te gaan met het bod. Wil je direct akkoord gaan dan kan dat natuurlijk.

Verkoop, afhandeling en betaling

Zolang je je auto nog niet via ons verkocht hebt, mag je uiteraard je auto aan iemand anders verkopen. Bel ons voor de zekerheid om te kijken of wij wellicht een beter bod hebben dan het bedrag waar je je auto voor wilt verkopen aan iemand anders.
Het is de koper niet toegestaan om opnieuw te onderhandelen over de prijs. Wanneer dit wel gebeurt, dien je direct contact met ons op te nemen.
Wanneer je je auto via AutoVendi.nl verkoopt dien je normaal gesproken je auto zelf in te leveren bij de koper. Dit is doorgaans een koper bij jou in de buurt.

Heb je een auto die niet meer rijdt, dan wordt de auto opgehaald.
Tijdens de aflevering krijg je direct uitbetaald. Bij grote bedragen gebeurt dit meestal via internet bankieren en staat het geld direct op je rekening afhankelijk van de bank. Je krijgt in ieder geval een bewijs van betaling en je kunt er vanuit gaan dat wanneer je je auto via AutoVendi.nl verkoopt, je verzekerd bent van de meest veilige transactie.

Algemene vragen

Voor een goede prijs zijn goede foto’s nodig. Op auto verkopen blog staat hoe je het beste foto’s kunt maken van je auto.
Een uitgebreide uitleg over de juiste vraagprijs vind je op onze eigen blog. Daarnaast zijn er sites zoals Gaspedaal of de ANWB koerslijst waar de veilingwaarde ook wordt weergegeven.
AutoVendi.nl heeft een zeer streng selectiebeleid als het gaat om kopende partijen. Niet iedereen mag dus zomaar auto’s kopen. Wij werken enkel samen met koopkrachtige partijen met een hoge klantwaardering. Partijen die ook in staat zijn om een gegarandeerd bod af te geven. Je hoeft bij ons dus niet bang te zijn dat je te maken krijgt met een louche handelaar. Daar hebben wij zelf ook een hekel aan en dat soort bedrijven mogen absoluut geen auto’s kopen via AutoVendi.nl
Goede feedback is voor ons altijd belangrijk. Heb je een klacht? Zeg het ons. Op die manier kunnen wij ook daadwerkelijk iets met jouw feedback doen. Stuur hiervoor een mail naar contact@autovendi.nl met als onderwerp klacht of vul het contactformulier in op onze website.
Een auto verkopen met een onlogische tellerstand is natuurlijk wat lastiger dan bij een auto met een logische tellerstand. Je kan je auto gewoon aanmelden voor de verkoop bij AutoVendi.nl. Wij zijn wel verplicht om dit erbij te vermelden naar onze kopers toe maar we kunnen wel samen met jou kijken of de tellerstand te corrigeren is bij de RDW.


Bel ons op
074 20 20 500
voor al je vragen.

Wij helpen je graag op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur, vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Of stuur een mail naar: contactautovendi.nl

Vacatures

Blog

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Aanmelden als bedrijf

Affiliate programma

auto verkopen beste keus 2016