Particulier je Auto Verkopen?


NL
auto verkopen autovendi


Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis

Particulier je auto verkopen

Als particulier je auto verkopen kan nogal frustrerend zijn. Er zijn veel openbare websites waar je je auto als particulier aan kunt bieden. Denk bijvoorbeeld aan marktplaats.nl of autoscout24.nl. Wij geven je enkele tips voor een prettige verkoop.

Wat is mijn auto waard?

Natuurlijk is het van belang dat je eerst uitzoekt wat de waarde van je auto is. Vraag je namelijk teveel, dan prijs je jezelf uit de markt. Vraag je te weinig dan ben je hem waarschijnlijk binnen een uur kwijt, alleen wel voor een te laag bedrag.

AutoVendi weet precies hoe jij de juiste waarde van je auto kunt bepalen. Weet je het niet zeker? Meld je auto dan aan voor de verkoop en onze taxateurs nemen contact met je op.

Bezichtiging

Als verkoper heb je er al snel een handje van om je auto mooier te adverteren dan daadwerkelijk het geval is. Probeer dit te voorkomen. Vermeld naast alle mooie opties en accessoires ook alle gebreken. Sterker nog, je bent wettelijk verplicht om alle gebreken te vermelden op het moment dat je iets verkoopt. Ook wel de Mededelingsplicht genoemd. Doe je dit niet, dan kan de verkoop teruggedraaid worden. Daarnaast heeft de koper een Onderzoeksplicht.
particulier auto verkopen infographic


TIP! Denk dus niet alleen aan je eigen belangen.

Er vanuit gaande dat jij als verkoper netjes je auto hebt omschreven, zal er ook geen discussie ontstaan tijdens een eventuele bezichtiging. Hierdoor krijg jij gewoon het in eerste instantie geboden bedrag.

Geef de koper de mogelijkheid om je auto te controleren en laat hem of haar een proefrit maken. Ga wel altijd zelf mee met de proefrit en laat eventueel een proefrit verklaring ondertekenen.

Download hier de proefrit verklaring.

Auto verkopen

Als de koper tevreden is over je auto en jullie zijn een prijs overeengekomen, dan kun je overgaan tot de daadwerkelijke verkoop van je auto. Normaal gesproken sluit je een mondelinge overeenkomst en deze is wettelijk gezien ook rechtsgeldig. Het kan natuurlijk voorkomen dat er een geschil ontstaat en daarom raden wij aan om een verkoopcontract op te stellen, net zoals AutoVendi dit altijd doet bij een verkoop. Op die manier voorkom je misverstanden.

Download hier een auto verkoopovereenkomst

Verkoop je auto via Autovendi.nl

Je auto verkopen kan natuurlijk ook gewoon gratis via AutoVendi. Het grote voordeel is dat je er zelf weinig voor hoeft te doen, omdat wij alles voor je regelen.

Onze taxatie experts nemen telefonisch contact met je op om eventuele gebreken en waardevolle opties te achterhalen. En daarnaast hoef je niet steeds vrij te nemen om potentiƫle kopers langs te laten komen die je auto willen bezichtigen.

AutoVendi haalt een prijs voor je auto op en in overleg met jou wordt je auto verkocht. Wij zorgen voor een verkoopovereenkomst en een veilige afhandeling bij een betrouwbare partij.

Meld je auto aan en wij regelen de rest.


Bel ons op
074 20 20 500
voor al je vragen.

Wij helpen je graag op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur, vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Of stuur een mail naar: contactautovendi.nl

Vacatures

Blog

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Aanmelden als bedrijf

Affiliate programma

auto verkopen beste keus 2016