Auto verkopen? Meld nu aan


NL
auto verkopen autovendi


Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis

AUTOWAARDE BEPALEN

Er zijn talloze manieren om je autowaarde te bepalen. Wij bieden jou bij deze de beste manier zodat je zelf kunt beslissen hoe je de waarde van je eigen auto bepaalt.

Onderzoek doen naar de waarde van je auto.

De allerbeste manier om de juiste vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs te bepalen is simpelweg, zelf onderzoek doen. En daarmee bedoelen we niet alleen online maar ook offline.

Het is van belang om te weten wat de inkoopprijs voor handelaren is voor je huidige auto. Hoe ga je te werk? Rij gewoon even langs de merkdealer en vraag wat ze voor je auto willen geven zonder dat je daar iets terug gaat kopen. De verkoper zal dan waarschijnlijk vertellen dat ze op dat moment geen belang hebben in jouw auto of dat ze op dat moment vol staan omdat ze de lage inkoopprijs eigenlijk niet durven te noemen. Hun advies zal zijn om de auto op het net te zetten en noemen een hoge verkoopprijs die je waarschijnlijk kunt krijgen. Wat natuurlijk niet zo is, maar ze hebben een verwachting bij je gecreëerd die de moeite waard is om het zelf te proberen. Enkele verkopers zijn gewoon eerlijk en bieden de inkoopprijs. Zij zullen er dan ook eerlijk over zijn en vertellen dat ze er goed aan willen verdienen. Hun werkgever heeft immers een grote showroom die betaald moet worden en een stukje daarvan zit in de marge verwerkt.

Nu de inkoopprijs bekend is, ga je kijken waarvoor jouw type auto te koop staat op het net. Kijk op bijvoorbeeld www.gaspedaal.nl. Hier staan de meeste auto’s op en daardoor is het een geschikte website voor een prijsvergelijk. Maak tijdens de zoekopdracht vooral NIET de fout die de meeste mensen maken door alle opties en accessoires aan te vinken want zo vervuil je de zoekresultaten. Meer dan de helft van alle verkopers vinkt namelijk niet alles aan tijdens het verkopen waardoor die auto’s (die misschien wel meer luxe hebben dan de jouwe) niet in de resultaten staan. De opties die echt van belang zijn om aan te vinken zijn indien aanwezig; Navigatie (ingebouwd dus geen TomTom), Airco, Lederen bekleding, Panoramadak en/of Automaat.

Zodra je de gegevens hebt ingevuld en de resultaten naar voren komen kun je zien vanaf hoeveel jouw type auto bij autobedrijven te koop staat. Autobedrijven kunnen iets meer vragen dan een particulier omdat zij rekening houden met bijvoorbeeld de afschrijving i.v.m. sta tijd, personeel, een auto die ze moeten inruilen, advertenties en een groot pand. Dat zit allemaal bij de vraagprijs in.

De daadwerkelijke verkoopprijs ligt dus tussen de inkoopprijs en dealer vraagprijs in (+/-€1.000,-).

Ons advies
Zet je vraagprijs op de vraagprijs van de dealer want je weet nu ongeveer tot hoever je wil zakken.

Let op! Er zijn systemen waarbij je alleen een kilometerstand en kenteken in hoeft te vullen. Vervolgens komt er dan een waarde uit. Dit zal nooit de waarde van je auto zijn. Trap daar niet in.

Wat is mijn auto waard?

Iedereen die van plan is om zijn auto te verkopen, wil weten wat de dagwaarde van zijn of haar auto is. Maar moet je wel naar de dagwaarde kijken of juist naar de verkoopwaarde? Hier zit namelijk een groot verschil in.

Dagwaarde auto

De dagwaarde van een auto is een administratieve term die verzekeraars in het verleden hebben bedacht om te bepalen wat de premie van je verzekering moet zijn. Het is slechts een indicatie van wat de waarde zou kunnen zijn op het moment dat je je auto total loss rijdt. Dat wil niet zeggen dat je dat bedrag ook daadwerkelijk krijgt uitgekeerd. Het is dus slechts een term die verzekeraars gebruiken en niet iets wat jij moet gebruiken als je je auto gaat verkopen.

Verkoopwaarde auto

Dezelfde auto kan verschillende verkoopwaardes hebben. Dat is afhankelijk van een aantal zeer belangrijke factoren. In de onderstaande voorbeelden even de prijs van een fictieve benzineauto* om de verschillen aan te tonen. Zoals je ziet is het ook afhankelijk van wie de auto verkoopt. Een handige tool die wij hebben gebruikt is de koerslijst tool van de ANWB.

  • Verkoopsnelheid
Hoe populair ligt jouw auto in de markt. Is het bijvoorbeeld een Volkswagen Golf? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Een zeer populaire auto die je zo kwijt bent. Heb je een diesel van welk merk dan ook, dan is het al een stuk moeilijker en zit er tussen de vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs een groot verschil. Soms tot € 3.000,- verschil.

  • Verkoopwaarde merkdealer
Een dealer is vanzelfsprekend het duurst. Je betaalt altijd meer dan de daadwerkelijke waarde maar je krijgt er uitstekende service voor terug. € 7.900,- krijgt de dealer voor de auto maar een dealer heeft ook de meeste kosten. Denk aan kosten voor het pand, personeel, marketing, showroom klaarmaken, inruil auto.

  • Verkoopwaarde Bovag autobedrijf
Net als een merkdealer ben je hier wat meer kwijt voor de aanschaf. Wel iets goedkoper dan bij de merkdealer maar ook hier krijg je goede garantie alleen gebruiken ze niet altijd originele onderdelen dus ben je iets goedkoper uit dan bij de merkdealer. € 7.400,- ontvangt een Bovag bedrijf voor dezelfde auto als een merkdealer.

  • Inruil bij een autobedrijf
De inruilwaarde is afhankelijk van wat je ervoor terugkoopt. Op de auto die je gaat kopen zit een bepaalde marge voor de dealer. Die gebruikt de dealer om een mooie inruilprijs te creëren. Is de vraagprijs van de nieuwe auto bijvoorbeeld € 8.000,- dan zit daar 2000 marge op. Daar gebruikt hij 1500 van om bij de inkoopwaarde op te tellen, zodat het lijkt alsof je een mooie inruilprijs krijgt. Stom natuurlijk want als je niet inruilt, kun je dit bedrag aan korting krijgen. Met inruil ben je bijna altijd een dief van je eigen portemonnee. De auto zou bij inruil € 7.500,- op kunnen leveren terwijl hij dus in werkelijkheid voor € 6.000,- wordt ingekocht.

  • Verkoopwaarde tussen particulieren
Particulieren kijken vaak naar de vraagprijzen van dealers om hun eigen vraagprijs te bepalen. Natuurlijk niet logisch aangezien er bij hen niet allerlei kosten vanaf gaan en er geen garantie van toepassing is. Particuliere waarde ligt op € 6.900,- bij een dealer waarde van € 7.900,-

  • Veilingwaarde of waarde via een verkoopsite
Wanneer je je auto als particulier verkoopt via een verkoopsite dan krijg je de veilingwaarde van de auto. Deze ligt vaak iets onder de particuliere waarde. Het grote voordeel is dat je geen gedoe hebt met mensen die over je vloer komen of eindeloze proefritten willen maken. Je krijg een gegarandeerd bedrag maar het is wel iets lager. € 6.500 zal de veilingwaarde zijn.

Wel handig om te weten! Wanneer je je auto niet inruilt en voor de 1500 korting gaat, krijg je dus via een verkoopsite eigenlijk € 8.000,- terug of anders gezegd, je moet € 500,- minder bijbetalen dan bij inruil.

  • Dagwaarde
De dagwaarde zou rond de € 7.200,- liggen bij Total loss.

Zoals je ziet zijn er al 5 verschillende verkoopwaardes voor dezelfde auto afhankelijk van wie de auto verkoopt.

Wil jij de daadwerkelijk waarde van je auto weten? Meld je auto dan aan via onze website. Onze taxateurs zullen met de auto aan de slag gaan en halen een gegarandeerd bod voor je op. Dat is de daadwerkelijke verkoopwaarde.

Je auto verkopen via AutoVendi is gratis en vrijblijvend. Je beslist dus altijd zelf of je je auto wilt verkopen tegen het geboden bedrag of niet.

* In dit voorbeeld hebben we een 5 deurs Volkswagen Up! benzine van 2014 met airco en navigatie gebruikt met 60.000 km op de teller. Dit betrof de waarde op 01 februari 2018.


Bel ons op
074 20 20 500
voor al je vragen.

Wij helpen je graag op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur, vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Of stuur een mail naar: contactautovendi.nl

Vacatures

Blog

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Aanmelden als bedrijf

Affiliate programma

auto verkopen beste keus 2016