Bel direct!

5 Handige tips bij auto verkopen

NL
Ontvang een vrijblijvend bod, da's slim!

auto verkopen

Auto verkopen tip 1 - Goede foto’s

Een auto verkoopt zich niet vanzelf. Zelfs een Ferrari niet. Zorg er dus voor dat je goede foto’s maakt en zorg ervoor dat je veel foto’s van je auto maakt.

Maak de foto’s van zo dicht mogelijk bij de auto maar je auto moet wel in z’n geheel binnen het frame passen. Een foto van ver af bij een weiland is mooi, maar dat is iets voor je eigen verzameling en nu gaat het erom dat je je auto snel verkoopt.

Alle zijdes van de auto fotograferen dus beide zijkanten, voor en achterkant, linksvoor, rechtsvoor, linksachter en rechtsachter.

Twee foto’s van het interieur (stoelen) vanuit de portier opening. Zittingen voor en achter.
autovendi formule
Zet je auto niet op contact maar start de auto. Als je je auto op contact zet dan branden alle lampjes en lijkt het net of je auto storingen heeft dus start je auto en maak een foto van het paneel. Potentiële kopers zien dan dat er geen storingslampjes branden en dat het toerental mooi rond de 1000 toeren blijft hangen.

Dan een foto van het dashboard en die kun je het beste nemen vanaf de achterbank. Zo krijg je het hele dashboard in 1 keer goed op de foto.

Alle boekjes en sleutels samen op 1 foto zetten.

Als laatste maak je foto’s van alle beschadigingen en nee, je hoeft niet bang te zijn dat het averechts werkt. Je toont er namelijk mee aan dat je een eerlijke verkoper bent die laat zien wat er aan de auto scheelt. Krasjes vinden kopers toch niet erg behalve als je ze verbergt.

Niet doen!

Maak je kentekenplaat niet geel of zwart. Totaal onnodig want je kunt helemaal niets met het kenteken. Het zet potentiële kopers alleen maar op een dwaalspoor omdat het lijkt of je iets te verbergen hebt.

Zekerheid

Wij verzekeren een veilige verkoopervaring en een vrijblijvend en gegarandeerd bod op jouw auto, zodat jij altijd zekerheid hebt.

Gemak

Wij maken verkopen moeiteloos. Verkoop jouw auto zonder gedoe via onze service en laat je geheel ontzorgen omtrent de verkoop van jouw auto.

Prijs

Onze expertise in de autobranche stelt ons in staat om een accurate en eerlijke prijsinschatting te maken. Middels ons competitieve biedingssysteem proberen we altijd een bod naar wens te realiseren.

Zekerheid

Een autodealer biedt een veilig en professioneel verkoopproces, waardoor je verzekerd bent van zekerheid en betrouwbaarheid, ook al heb je minder invloed op de keuze van de koper.

Gemak

Een dealer neemt veel werk uit handen, inclusief het afhandelen van het papierwerk en de overdracht, wat het verkoopproces aanzienlijk vereenvoudigt.

Prijs

Een dealer biedt vaak een lagere prijs voor je auto om ruimte te maken voor eigen winst, wat ten koste gaat van de potentieel hogere opbrengst bij directe verkoop.

Zekerheid

Bij particuliere verkoop heb je volledige controle, maar draag je zelf de verantwoordelijkheid voor het screenen van kopers, wat onzekerheid met zich mee kan brengen.

Gemak

Actieve betrokkenheid is vereist voor het plaatsen van advertenties en het voeren van onderhandelingen, wat tijdrovend kan zijn.

Prijs

Verkoop aan een particulier kan financieel meer opleveren. Je hebt de mogelijkheid om een betere prijs te onderhandelen afhankelijk van je onderhandelingsskills en de marktvraag.

Auto verkopen tip 2: Vraagprijs bepalen

Wees niet de goedkoopste maar ook zeker niet de duurste.

Wij Nederlanders willen altijd alles zo goedkoop mogelijk hebben en zoeken daarom altijd op prijs van laag naar hoog.

De eerste 5 zoekresultaten zijn vaak zo goedkoop dat het te mooi is om waar te zijn dus die slaan we over en na die 5 gaan we bij de volgende 10 auto’s in de zoekresultaten kijken. Zorg er dus voor dat jouw auto ergens tussen de 5e en de 15e positie staat in de zoekresultaten.

Vergelijk je auto eenvoudig. Vink niet alle opties aan die je auto heeft want daarmee vervuil je de resultaten. 9 van de 10 mensen vergeten wel eens wat aan te vinken dus bijna 90% van alle vergelijkbare auto’s zitten niet meer tussen de zoekresultaten waardoor je een verkeerd beeld van de waarde krijgt.

Belangrijkste aspecten om aan te vinken naast merk en model zijn: Bouwjaar, kilometerstand, navigatie, automaat, lederen bekleding, airco, motor inhoud, brandstof.

De rest kun je allemaal weglaten!!! In de zoekresultaten die je nu krijgt kun je zelf wel vergelijken met jouw auto en zo je prijs bepalen.

Auto verkopen tip 3: Onderhoud

Vermeld duidelijk wanneer de auto zijn laatste beurt heeft gehad en bij wat voor een garage het is geweest. Daarmee toon je aan dat je niet bezuinigd hebt op het onderhouden van je auto. Dit is erg bevorderlijk voor de verkoop.

Niet doen! Heb je net iets laten vervangen aan de auto? Tel dit niet bij je vraagprijs op. Dit is niet realistisch. Een auto hoort goed onderhouden te zijn en het zou betekenen dat auto’s alleen maar meer waard woorden naar leeftijd en de realiteit is natuurlijk andersom.

Auto verkopen tip 4: Wassen die handel!

Zorg ervoor dat je auto er keurig bij staat. Met een vieze auto lijkt het net of je de auto slecht hebt onderhouden. De koper zal de auto dan ook heel anders beoordelen en veel strenger gaan bekijken. Dit verzwakt je onderhandelingspositie.

Auto verkopen tip 5: Check, check, double check!

Laat de koper nooit en te nimmer vertrekken zonder dat de auto is overgeschreven en betaald. Doe je dit wel dan bestaat de kans dat je je auto en geld nooit meer terugziet en zolang de auto niet is overgeschreven ben jij verantwoordelijk voor de auto. De koper kan dus op jouw naam gaan tanken zonder te betalen of vol gas door Nederland rijden omdat jij toch alle boetes krijgt. Niet te vergeten eventuele ongevallen waarbij de koper doorrijdt of iets dergelijks.

Niet doen dus mensen! Het gebeurt nog steeds veel te vaak. Wees alert.

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande tips! Wil je op de hoogte blijven van handige tips of andere informatie met betrekking tot het verkopen van je auto? Volg onze Facebook Pagina zodat je altijd op de hoogte bent.

Gratis je auto verkopen?

Heb je geen zin om hoge advertentiekosten te betalen? Dan helpen wij je graag verder. Bij AutoVendi.nl kun je gratis je auto aanmelden en wij regelen gratis een gegarandeerd bod waar je natuurlijk over na mag denken. Geen risico’s dus.

Onze auto taxatie experts weten hoe ze het maximale uit de verkoop kunnen halen voor je zodat je verzekerd bent van een goede en veilige transactie.

Bij voorkeur zien wij graag auto’s vanaf 2006 met maximaal 150.000 kilometer op de teller en het meest succesvol zijn auto’s uit het luxe segment. Auto’s die niet binnen deze categorieën vallen zijn ook wel te verkopen echter is minder vraag uit de markt naar dergelijke auto’s en kan het wat langer duren alvorens er een goed bod op gedaan wordt.

Heb je een auto met meer dan 200.000 kilometer op de teller dan kan het zijn dat je auto interessant is voor het buitenland. Je kunt je auto dan verkopen aan de export via AutoVendi.nl.

Wil je graag direct hulp bij de verkoop van je auto? Bel gewoon met één van onze medewerkers. We staan je graag te woord en denken graag mee met jouw persoonlijke situatie. Bij ons ben je geen “nummertje”. Bel op 074-2020500 of stuur een mail naar contact@autovendi.nl

Waarom mensen van ons houden

Na de eerste inlevering van onze auto(

Na de eerste inlevering van onze auto( wat helaas niet helemaal goed ging ivm geborgen gebreken )is de auto opnieuw aangeboden en toch nog tot onze tevredenheid verkocht aan lme cars in Almere. Gr w v d berg

wilfried

16 mei 2024

wilfried geeft Autovendi 5 sterren

Ik heb op donderdag mijn auto aangemeld

Ik heb op donderdag mijn auto aangemeld bij autovendi, 10 minuten later had ik de opkoper van garage al aan de telefoon en de zaterdag daarop met de opkoper afgesproken, zonder enige problemen mijn auto verkocht, mogelijk gemaakt door autovendi. Echt top service!

Luca Roskam

30 juni 2024

Luca Roskam geeft Autovendi 5 sterren

Top bedrijf

Oktober 2023 1e keer contact met AutoVendi gehad,goed gesprek en ervaring, ik kon meteen mijn auto verkopen maar dat ging niet door ivm aflevering nwe auto dus afgesproken als de tijd rijp zou zijn ik weer contact op zou nemen.
Februari 2024 met Rene gesproken en binnen anderhalf dag had ik mijn auto verkocht. Ik kan niets anders zeggen dan geweldig.

Vincent Tricarico

24 februari 2024

Vincent  Tricarico geeft Autovendi 5 sterren

De communicatie verliep heel snel en

De communicatie verliep heel snel en zorgvuldig. De documentatie was duidelijk, ik wist wat ik kon verwachten. En de verwachting werd gerealiseerd. Wij hebben een mooie prijs ontvangen voor onze auto, veel beter dan wij bij de dealer geboden kregen.
Ook de verdere afwikkeling van de verkoop verliep heel gladjes en zonder problemen.

Ronald Van der Plas

18 juli 2024

Ronald Van der Plas geeft Autovendi 5 sterren

Realistisch bod

Vriendelijke telefonisch medewerker, die meedenkt, zet geen agressieve verkoopdruk zoals WKA ( veel lager bod). Had dezelfde realistische prijs vd auto als ik.
Het bedrijf dat de auto kocht was netjes en correct . Waren er blij mee met de prijs en ik ook. Voelde me niet getild. Bedrijf mag er ook aan verdienen.
Belangrijk is dat beide partijen eerlijk zijn
dat voorkomt teleurstellingen.

Hans Peterse

16 mei 2024

Hans Peterse geeft Autovendi 5 sterren

AutoVeni: Werkelijk uitstekend!!!

Werkelijk uitstekend. Snelle levering van potentiële kopers, goede bemiddeling over de prijs. Ale afspraken goed nagekomen. Ik had mij dinsdag aangemeld en donderdag stond mijn auto al bij de koper en het geld op mijn rekening.
Beter Kan niet!

Willy van den Essen

13 juli 2024

Willy van den Essen geeft Autovendi 5 sterren

Verkopen op basis van wederzijds vertrouwen en respect via de telefoon is veel efficiënter.

De intake verliep soepel via de telefoon. We bevelen Tis aan voor haar vriendelijke, attente en proactieve hulp. Ze kreeg snel biedingen voor onze auto's en we werden het eens over de verkoopprijs. Koper kwam ook op tijd om auto op te halen en betaalde ter plekke volledig. Alle partijen zijn tevreden. Bedankt AutoVendi voor de fijne verkoopervaring. Van deur tot deur gaan om auto's te verkopen is een nachtmerrie voor de verkoper. Verkopen op basis van wederzijds vertrouwen en respect via de telefoon is veel efficiënter.

De verkoop van Suzuki Alto

7 juli 2024

De verkoop van Suzuki Alto geeft Autovendi 5 sterren

Ideale manier om auto te verkopen.

Belde binnen half uur met bod nadat we een telefonisch kort gesprek hebben gehad over de auto. Ook de koper (Broersen Autos in Numansdorp) was bijzonder snel en netjes met de afhandeling. Ideale manier om je auto te verkopen.

klant

29 april 2024

klant geeft Autovendi 5 sterren

AutoVendi is een keurige bemiddelaar

AutoVendi is een bemiddelaar die je ook bijstaat bij de verkoop.
Dat heeft hij ook gedaan toen ik belde.
De auto die ik verkocht was gewoon goed en alles op papier kwam overeen.
Aan de hand daarvan kon er niet afgedongen worden.
Ik ben gewoon slecht in auto verkoop dus ik ben blij dat er iets bestaat als AutoVendi.

Verkoop je de auto zelf, dan kan het zijn dat je een beetje meer krijgt, maar meestal kom je met een erg nare ervaring pas na weken of maanden van je auto af.
/Ook al had je geen haast.

Ik raad AutoVendi aan.

Don Meijer

5 maart 2024

Don Meijer geeft Autovendi 5 sterren

Zeer klantvriendelijk

Reageren snel en aquraat, ook na de deal blijven zij belangstellend of de dealer - koper al contact heeft opgenomen en of er al een ophaal afspraak gemaakt is, en hoe mijn ervaring met de dealer is verlopen. Klasse

H Koetzier

9 juni 2024

H Koetzier geeft Autovendi 5 sterren
Trustpilot   4,6 gebaseerd op 1065 beoordelingen
4,6  Gebaseerd op 1065 beoordelingen