Auto verkopen in Utrecht?


NL
auto verkopen autovendi


Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis

Auto verkopen Utrecht

Als het om auto’s gaat dan staat Utrecht vooral bekend om de automarkt en de autoboulevard. De automarkt bestaat inmiddels niet meer en om een auto te kopen kan tegenwoordig op veel meer plaatsen in Utrecht dan bij de autoboulevard. Daarnaast is het sowieso zonde van je geld om bij een dealer je auto in te ruilen. Tenzij je graag teveel betaalt voor je nieuwe auto. Niet inruilen dus maar zelf je auto verkopen voor een goede deal.

Voor veel mensen is het verkopen van een auto via een auto verkoopsite zoals AutoVendi.nl relatief nieuw. Het werkt op een andere manier dan je gewend bent en online ben je tegenwoordig iets voorzichtiger als het om geld gaat, wat natuurlijk logisch is vandaag de dag.

Je auto verkopen via AutoVendi kun je op twee manieren benaderen. Ben je bijvoorbeeld van plan om een nieuwe of jong gebruikte auto te kopen en heb je erover nagedacht om te kijken wat je inruil krijgt? Let NU dan even goed op zodat je niet teveel betaalt voor je volgende auto straks.

Wij krijgen dagelijks onwetende particulieren aan de telefoon die het steeds hebben over de hoogte van de inruilprijs op hun auto. Maar we horen niemand over de korting die ze krijgen op het moment dat ze niet gaan inruilen. Of hoeveel er nu daadwerkelijk bijbetaald moet worden onderaan de streep. En dat is toch eigenlijk wel het belangrijkste op het moment dat je een auto gaat aanschaffen. Er voor zorgen dat je zo min mogelijk betaalt voor je nieuwe auto.

De inruilprijs is dan ook fictief. Die kan een dealer zo hoog maken als hij zelf wil omdat hij ook de vraagprijs zo hoog kan zetten als hij zelf wil. Een auto kan bijvoorbeeld een vraagprijs hebben van € 15.000,- maar dat wil niet zeggen dat hij dat bedrag ook krijgt voor de auto. Bij lange na niet zelfs.

Als een auto een vraagprijs heeft van bijvoorbeeld 15000, dan heeft hij de auto waarschijnlijk voor 12000 ingekocht. Een marge van 3000 zou je denken maar dat is nu juist de truc. Een gedeelte van die marge wordt gebruikt om een hoge inruilprijs te creëren waardoor het dus lijkt alsof je een mooie prijs voor je auto terugkrijgt. Want als je een kale inkoopprijs krijgt voor je auto, dan koop je die andere auto natuurlijk niet bij hem.

Stel nou, dat je huidige auto een inkoopwaarde van 5000 Euro heeft. Dat betekent dat je 10000 moet bijbetalen en dat ga je dus niet doen. Helemaal je eigen auto voor een inkoopprijs weg doen, je bent toch niet gek? De dealer gebruikt dus een gedeelte van die marge, laten we zeggen 1000 en die telt hij bij de inkoopprijs op. Opeens krijg je geen 5000 maar 6000 terug voor je auto en hoef je zogenaamd maar 9000 bij te betalen voor je nieuwe auto. Lijkt allemaal gunstiger maar zoals je ziet is er eigenlijk geen verschil.

De echt winst zit hem in de korting die je krijgt als je niet inruilt. Als je niet inruilt, hoeft de dealer ook geen hoge inruilprijs te creëren en kan hij je een korting geven omdat je niets in te ruilen hebt. Die marge wat ongeveer 3000 en zo’n dealer moet natuurlijk iets verdienen maar als het aan jou ligt zo min mogelijk natuurlijk. Die korting kun je dus uit onderhandelen en zit gemiddeld op 10% afhankelijk van het type auto. Dus stel je krijgt 1500 Euro (10%) korting en je verkoopt je huidige auto via AutoVendi voor meer dan de inkoopprijs, laten we zeggen 5500 Euro. Dan zou dat dus betekenen dat je nog maar 8000 moet bijbetalen op je nieuwe auto. 1000 Euro minder dan wanneer je zou inruilen. En dat enkel door niet in ruilen! Die 5500 van ons plus die 1500 korting door niet in te ruilen maakt samen namelijk 7000. Meer informatie en een rekenvoorbeeld vind je op onze pagina inruilen of auto zelf verkopen.

Auto verkopen zonder inruil

Als je niet van plan bent om je auto in te ruilen en wil je je auto snel verkopen dan kun je hiervoor ook bij AutoVendi.nl terecht.

Onze auto taxatie experts gaan met je auto aan de slag en regelen een gegarandeerd bod op je auto. Het enige wat je hoeft te doen om je auto te verkopen is je kenteken invullen op onze homepagina zodat wij je autogegevens op kunnen vragen uit de database van de Rijksdienst voor het wegverkeer. Laat wat gegevens achter zodat we je kunnen bereiken als we je auto getaxeerd hebben en upload een aantal foto’s zodat we goed kunnen taxeren.

Eenmaal getaxeerd zorgen we dat er een gegarandeerde prijs op je auto komt. Deze ligt over het algemeen heel iets lager dan de gemiddelde vraagprijzen op het internet maar dat komt omdat onze biedingen gegarandeerd zijn en de prijzen op het net zijn ook maar vraagprijzen. Dat zijn dus ook niet de uiteindelijke bedragen waarvoor een auto verkocht wordt.

We verkopen je auto nooit zonder jouw toestemming dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. Alles gebeurt in overleg en bij de verkoop van je auto krijg je direct uitbetaald. Daarnaast kan je auto altijd in Utrecht of de nabije regio ingeleverd worden.


Bel ons op
074 20 20 500
voor al je vragen.

Wij helpen je graag op maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 20:00 uur, vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Of stuur een mail naar: contactautovendi.nl

Vacatures

Blog

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Aanmelden als bedrijf

Affiliate programma

auto verkopen beste keus 2016