Auto Verkopen via autovendi
0

Auto Verkopen via autovendi

 17 februari 2016
Auto Verkopen

Tegenwoordig zijn er talloze manieren om van je auto af te komen. Je kunt hem op een open platform zetten zoals Marktplaats of Autoscout24, inruilen bij de dealer of je kunt je auto verkopen via een verkoopsite zoals AutoVendi of de ANWB Auto verkoopservice. Wij zetten alle voor- en nadelen voor je op een rij zodat je goed voorbereid aan de slag kunt.

Verkopen via een online open platform zoals Marktplaats

Op sommige van deze websites kun je je auto gratis aanmelden. Echter, wil je dat je advertentie opvalt, dan moet je er toch voor betalen. Op zich niet erg maar in sommige gevallen betaal je voor een populair model al gauw € 100,00 om je advertentie op te laten vallen. En als je dan op meerdere sites wil staan dan kan het dus zijn dat je flink in de buidel moet tasten voordat je begonnen bent met het daadwerkelijk verkopen van je auto.

Onderstaand de voor- en nadelen:

voordelen:
 • Hoge biedingen
 • Rechtstreeks contact met de koper
 • Landelijk adverteren
 • Auto extra onder de aandacht brengen
 • Geen verplichtingen

 

nadelen:
 • Afdingen als ze bij je zijn
 • Vreemde mensen over de vloer
 • Kan heel lang duren
 • Hoge kosten
 • Vage betalingen/Vals geld
 • Zelf onderhandelen
 • Persoonlijke gegevens staan online
 • Proefritten uw risico
 • Dieven kunnen achterhalen waar hun volgende buit staat

 

Auto inruilen bij je dealer

In Nederland zijn de consumenten dusdanig opgevoed, dat ze denken dat het verstandig kan zijn om een auto in te ruilen. En tegen deze mensen kunnen we alleen maar zeggen; Inruilen staat gelijk aan Geld verbranden. Met andere woorden, je bent een dief van je eigen portemonnee.

Mensen hebben het vaak over een “inruilwaarde”. Wakker worden! Inruilwaarde bestaat niet! Zelf verzonnen om de commerciële reden door klanten te laten denken dat ze een superprijs terugkrijgen voor hun oude bolide. Een auto heeft een inkoopprijs (handelswaarde) en een verkoopprijs, meer niet.

 

Ons advies is te allen tijde om je auto zelf te verkopen want als je niets in te ruilen hebt kun je een fikse korting krijgen op de auto die je wilt kopen. Uiteindelijk zal het bedrag wat je bij moet betalen voor je volgende auto veel en veel lager zijn. Bij luxe auto’s kan het duizenden Euro’s schelen.

Meer informatie over waarom je beter niet in kunt ruilen en uitleg hoe je te werk moet gaan, kun je in het artikel “auto inruilen of verkopen” terugvinden.

Voor- en nadelen inruilen bij een dealer:

Voordelen
 • Betrouwbaar
 • Je hebt geen omkijken naar je huidige auto
 • Je hoeft niet met particulieren te onderhandelen
 • Inleveren als je je nieuwe auto ophaalt

 

Nadelen
 • Een hoge inruilprijs betaal je zelf aan mee
 • Geen “extra korting”
 • Je betaalt altijd meer voor je nieuwe auto dan nodig is
 • Je hebt geen vrijheid om je auto zelf te verkopen terwijl dit levert doorgaans toch meer geld op.


Auto verkopen via een auto verkoopsite zoals AutoVendi

Als je snel en veilig je auto wilt verkopen dan kun je gebruik maken van een auto verkoopsite zoals AutoVendi.nl. Ook hier zitten een aantal voor- en nadelen aan die we graag nog even toe willen lichten.

 

Een auto verkoopservice verkoopt rechtstreeks aan professionele inkopers. Logischerwijs zul je dan denken dat je een lage inkoopprijs krijgt maar dat is niet zo. Je krijgt geen inkoopprijs maar ook geen verkoopprijs. Het bedrag zal ergens in het midden liggen en dat komt doordat je auto aan duizenden inkopers wordt voorgelegd. Deze inkopers gaan af op de taxatie van AutoVendi en uiteindelijk worden alle potentiële kopers in het systeem gefilterd zodat je een groep krijgt van kopers die het meeste zullen bieden op je auto. Uiteindelijk worden alle bieders in deze groep een soort van tegen elkaar uitgespeeld waardoor je biedingen krijgt niet niet heel ver van de verkoopwaarde liggen.

Waar jij als particulier wel rekening mee moet houden is dat je je auto goed omschrijft. Wat voor jou een schaafplekje is en gezien wordt als gebruikssporen, zal door een inkoper gezien worden als een schade die gespoten moet worden. Hij zal de auto immers door moeten verkopen. De beste manier om beeld bij je te vormen is misschien wel dat je je auto moet beschrijven alsof je hem zelf zou kopen. Want als je zelf een auto koopt dan houd je er nog net geen vergrootglas bij, zo goed bekijk je de auto. Als je dit doet, is het bod altijd gegarandeerd. De inkopers bieden namelijk mede aan de hand van jouw beschrijving.

Welke auto verkoopsite is betrouwbaar

Die vraag kun je heel eenvoudig beantwoorden door zelf logisch na te denken. Er zijn natuurlijk talloze verkoopsites en daarom een eenvoudige uitleg.

Bij een aantal grote websites hoef je alleen een kenteken en een kilometerstand in te vullen. Vervolgens je e-mail adres en je krijgt een bod via de e-mail toegestuurd.

Nu zou je bij jezelf af moeten vragen hoe vaak jij een auto hebt gekocht alleen op basis van een kenteken en een kilometerstand. Exact, NOOIT. Bij dit soort sites krijg je een prijs die natuurlijk aan je verwachtingen voldoet. Echter, je moet de auto ergens inleveren en op die locatie wordt je auto pas echt getaxeerd. De uiteindelijke prijs die je dan voorgeschoteld krijgt is vaak nog lager dan de handelswaarde van je auto.

Sommige websites zijn dusdanig ingericht dat je tijdens het aanmelden maar tot maximaal aantal kilometers (bijvoorbeeld 150.000) kunt invullen. Als je auto dan meer gereden heeft hebben zij al een eerste reden om wat van je prijs af te doen.

Wij kunnen alleen maar zeggen dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dit in 99% van de gevallen ook daadwerkelijk zo is.

Bij websites zoals AutoVendi, ANWB of Gratisuwautoverkopen wordt de auto eerst grondig met je doorgenomen omdat we weten dat jij als particulier bepaalde aspecten die van waarde kunnen zijn over het hoofd kunt zien. En pas als je auto helemaal goed is omschreven met een aantal foto’s erbij, zal je auto aangeboden worden. Op die manier kunnen wij in ruim 90% van alle auto’s de biedingen garanderen.

Natuurlijk komt het ook bij ons wel eens voor dat er een klein detail over het hoofd wordt gezien. En om misverstanden te voorkomen hebben onze kopers daarom een eigen risico. Mocht het toch zo zijn dat er verborgen gebreken zijn dan zijn onze inkopers zich er van bewust dat zij zelf voor die kosten op moeten draven. Tot een maximum van € 250,00.

Zoals je kunt zien proberen wij zo transparant mogelijk te werken voor zowel de verkoper als koper om op die manier te allen tijde misverstanden te voorkomen.

Meld je auto direct aan

Autovendi, Gratisuwautoverkopen, ANWB
 • Veilig
 • Zelf niet onderhandelen
 • Altijd in de buurt wegbrengen of ophalen
 • Alleen betrouwbare bedrijven mogen kopen
 • Ruim 90% slagingspercentage
 • Taxatie experts in dienst
 • Transparant
 • Echte biedingen
 • Adviseurs aan de telefoon

 

Andere bekende sites
 • Veilig
 • Tijdens inleveren afdingen
 • Ver rijden
 • Alle autobedrijven mogen kopen
 • Grotere kans dat het niet doorgaat
 • Standaard callcenter medewerkers
 • Onduidelijk
 • Indicatie biedingen
 • Verkopers aan de telefoon
Conclusie

Wil je de hoogste prijs voor je auto? Dan moet je je auto via een open platform verkopen. Het kan wat langer duren en er zijn veel aspecten aanwezig die met veiligheid te maken hebben waar je goed over na moet denken.

Inruilen bij de dealer is niet verstandig. Je betaalt door het inruilen vaak teveel voor je nieuwe auto en een hoge inruilprijs betaal je zelf aan mee.

Een auto verkoopsite zoals AutoVendi is betrouwbaar en snel. Je krijgt niet de hoofdprijs maar ook zeker geen lage inkoopprijs. Het zal iets lager liggen dan de verkoopprijs maar daar staat tegenover dat het een zeer veilige manier van verkopen is en daarmee voorkom je een hoop gedoe en ellende.

Meld je auto nu direct aan of neem contact met ons op als je nog wat meer informatie wilt hebben.
Bel 074-2020500

Categorie : Auto verkopen blogTags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *