Autovendi is het alternatief voor je auto verkopen aan de dealer
0

Autovendi is het alternatief voor je auto verkopen aan de dealer

 31 juli 2020

Het is tegenwoordig erg makkelijk om je auto te verkopen. Zo kan je hem nu meteen inruilen bij of verkopen aan een dealer. Maar is dit wel echt de beste optie? Je wil natuurlijk het meeste geld voor je auto. 

Een autodealer is iemand die altijd zal proberen uit te gaan van zijn eigen winst, omdat het een commerciële instelling is. Natuurlijk verkoop je erg snel je auto hier, maar dat gaat ten koste van een goed stuk geld. Als je meer geld wil hebben voor je auto, kun je altijd contact met ons opnemen. 

Als je Autovendi belt krijg je meteen een van onze professionele taxateurs aan de lijn. Zij lopen dan samen met je door de hele auto heen om de waarde te bepalen. Ook gebruiken zij verschillende software zoals autotelex om een goed beeld van de echte waarde van je auto te krijgen. Daarna brengen zij een eerlijk bod uit. 

Is het een goed idee om je auto te verkopen aan een dealer of een garage?

Je auto verkopen aan een garage of dealer is iets wat niet meer van deze tijd is. Het is natuurlijk erg simpel en misschien ook een deel logisch, de dealer is namelijk ook vaak waar je je nieuwe auto koopt. Maar helaas loop je hierdoor veel geld mis. Omdat de dealer de auto vaak wil verkopen voor hetzelfde bedrag als waar jij hem wil verkopen, moeten zij onder die prijs bieden om ervoor te zorgen dat ze ook kunnen werken aan de auto. Ook een nieuwe APK kost een dealer nog steeds geld, dus dat zijn allemaal dingen waar zij rekening mee houden. Natuurlijk wil de dealer niet dat hij de auto moet verkopen voor een prijs waarvoor hij nooit verkocht word, dus moet hij de auto goedkoper kopen.

Een iets grotere valkuil is het inruilen van je auto. Een dealer kan redelijk makkelijk inleveren op de verkoop van een nieuwe auto omdat de marge redelijk hoog is. Hierdoor lijkt het alsof je een hoger bedrag krijgt, maar vaak krijg je alsnog minder als dat je je auto gewoon had verkocht.

Het grote probleem dat hierin naar voren komt is dat de gemiddelde particulier niet goed weet wat zijn auto nou eigenlijk echt waard is. Zonder een professionele taxatie is het exacte bedrag ook lastig vast te stellen, maar je kunt al een redelijk eind komen door de dagwaarde van je auto te weten. Hierdoor weet je waar je voor staat en wat je kan verdienen.

Categorie : Nieuws