Je autoverzekering regelen, hoe doe je dat?
0

Je autoverzekering regelen, hoe doe je dat?

 29 juli 2020

Je wil een nieuwe auto kopen of hebt er al een gekocht. Hoe zit het met de autoverzekering? 

Je autoverzekering is belangrijk. Zonder mag je namelijk niet eens in je auto rijden. Het is dus verplicht. En deze verzekeringsplicht geldt voor alle auto’s, zowel nieuw als tweedehands. Mocht je toch onverzekerd de weg op willen neemt dat een goede lijst risico’s met zich mee:

-Boete van het RDW, Een boete van €400,-.

-Boete van de Politie, Een boete van €550,-.

-Schade betekent alles uit eigen zak betalen. Dus niet alleen je eigen schade maar ook die van je mede-schade-hebber. 

-Een nieuwe verzekering wordt alleen maar lastiger. Vezekeraars gaan niet zomaar je onverzekerde voertuig aannemen.

Dus zorg ervoor dat je de verzekering goed voor elkaar heb.

Soorten autoverzekeringen

Er zijn veel soorten autoverzekeringen. Niet elke autoverzekering is even goed voor elk persoon. Zoek dus iets op wat goed bij jou past.

-Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht. Dit staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Als je deze verzekering neemt ben je echt alleen verzekerd voor schade die jij bij anderen aanricht. 

Toch is een WA-verzekering vaak genoeg bij oudere auto’s.Kijk natuurlijk niet alleen naar de leeftijd. Hou ook goed de restwaarde van je auto in de gaten. Onze taxateurs kunnen je daarmee helpen.

-Een WA beperkt casco verzekering is de tussenweg tussen all-risk en WA. Hierbij ben je niet alleen verzekerd voor de schade aan anderen, maar ook voor diefstal, ruitschade, en storm- en brandschade. Dit pakket is beter voor auto’s die iets meer waarde hebben. Jongere auto’s staan bijvoorbeeld veiliger in dit pakket.

-Een All Risk verzekering, of WA casco verzekering zorgt ervoor dat je zeker bent voor alle bovengenoemde voorwaarden plus schade die jij zelf aanricht and vandalisme. All risk is het dus waard als je het echt hebt over dure en nieuwe auto’s. 

Aanvullende verzekeringen

Er bestaan ook enkele aanvullende verzekeringen

-Een inzittende verzekering dekt letselschade als je een ongeluk krijgt.

-Rechtsbijstand zorgt ervoor dat je recht hebt op juridisch advies in geval van een ongeluk.

-Een verhaalsbijstandverzekering zorgt ervoor dat als de tegenpartij het niet mee eens met dat zij de schuldige zijn dat je alsnog de schade vergoed krijgt.

-Een no-claimbeschermer zorgt ervoor dat je verzekering niet omhoog gaat als je geld claimt.

Categorie : Auto verzekeringen