Pas op voor deze fraudeurs!
0

Pas op voor deze fraudeurs!

 1 november 2021

Sinds een aantal maanden wordt er identiteitsfraude gepleegd door enkele werknemers van een concurrent. Zij doen zich voor als medewerkers van AutoVendi en maken misbruik van de goede naam van AutoVendi.

Doordat AutoVendi zo goed in de markt ligt bij vele consumenten die een auto willen verkopen, liggen er natuurlijk altijd kapers op de loer die hier misbruikt van willen maken. Maar hoe gaan zij dan te werk?

Het komt wel vaker voor dat een consument die zijn auto wil verkopen op meerdere websites te koop aanbiedt. Dat is logisch want we willen natuurlijk niet op één paar wedden. Wanneer AutoVendi vervolgens een auto verkoopt van een onschuldige, onwetende consument, kan het zijn dat deze andere partij er later achter komt dat de auto die ook bij hen is aangemeld, al verkocht is via AutoVendi. Er wordt gevraagd voor welk bedrag de auto verkocht is en met dat bericht wordt het gesprek tussen hen en de consument dan ook beëindigd, alleen is het voor de fraudeur nog niet afgelopen.

Deze fraudeurs bellen op een later tijdstip opnieuw met u, de consument. Uiteraard met een ander telefoonnummer. Ditmaal doen zij zich voor als AutoVendi om zogenaamd even te bevestigen dat de auto inderdaad verkocht is maar dat ze eigenlijk geweldig nieuws hebben. Ze hebben namelijk een beter bod ontvangen, kunnen de auto praktisch direct ophalen en maken direct een afspraak met u.

Eenmaal bij u blijkt het toch zo te zijn dat ze helemaal geen beter bod hadden maar de auto wel af willen nemen voor het oorspronkelijke bedrag van AutoVendi. Waarop u de auto zonder dat u het doorheeft meegeeft aan een verkeerde partij die helemaal niets met AutoVendi te maken heeft, met alle nadelige gevolgen van dien.

Wees gewaarschuwd en laat u niet misleiden. Zodra u uw auto via AutoVendi verkocht heeft en u heeft een verkoopovereenkomst ontvangen, dan ontvangt u nooit een telefoonoproep met het bericht dat we toch een beter bod hebben ontvangen. Zodra de overeenkomst is gesloten dan blijft deze staan.

Er vindt inmiddels al enige tijd onderzoek plaats en er wordt een dossier opgebouwd om te kunnen procederen. Dit kan nog enige tijd in beslag nemen. Zolang er nog geen aangifte is gedaan en geen procedure is gestart, dient u spijtig genoeg rekening te houden met deze fraudeurs. Onze excuses voor het ongemak.

Indien u hier vragen over heeft of bent benaderd door een partij die zich voordeed als AutoVendi dan kunt u ons hier een e-mail over sturen met uw vraag of informatie. Ons team zit voor u klaar. Mail naar contact@autovendi.nl.

Categorie : Nieuws