Stegeman op de bres toont het gevaar van openbare marktplaatsen
0

Stegeman op de bres toont het gevaar van openbare marktplaatsen

 20 december 2017

Het gevaar van openbare marktplaatsen

Online je auto verkopen kan gevaarlijk zijn. In het tv programma Stegeman op de bres laat Alberto Stegeman zien hoe gevaarlijk het kan zijn om zaken te doen via openbare marktplaatsen. Criminelen worden steeds slimmer en kunnen daardoor zonder dat je het doorhebt, voor zeer grote problemen zorgen.

Bekijk hier de hele aflevering terug. Het stuk over de auto oplichting begint bij 15.50 minuten.
link: klik hier voor de video

stegeman op de bres

In de aflevering

Tijdens de aflevering van Stegeman op de bres zie je hoe een onschuldige autobezitter zijn auto online te koop aanbiedt via een openbaar kanaal. De criminelen gebruiken een nep applicatie waarmee het lijkt alsof ze geld hebben overgemaakt op jouw bankrekening. Hierdoor denk je dat het geld op je rekening is overgemaakt. Vervolgens zet de crimineel de auto op zijn naam. En dit zonder dat jij het doorhebt dat je flink belazerd wordt en voordat je erachter komt dat het allemaal nep was, is de vogel gevlogen en bij jij je auto kwijt.

Dit gebeurt niet alleen bij auto’s, maar bij allerlei transacties en boeven worden steeds slimmer. Openbare marktplaatsen proberen dit natuurlijk zoveel mogelijk tegen te gaan maar het lijkt erop alsof de criminelen ze altijd een stapje voor zijn. Kijk dus goed uit met hoe je zaken doet online. Gaat het om veel geld zoals wanneer je je auto wilt verkopen, dan is het misschien verstandiger om daar een professionele partij zoals AutoVendi.nl voor in te schakelen.

Tip bij verkoop

Tip! Vraag ook altijd om een ID bewijs van de koper. Maak er indien mogelijk een kopie van en stel een verkoopcontract op met de koper waarin alle details van de verkoop vermeld worden. Dit geeft meer zekerheid. Iemand die onbetrouwbaar is zal hier waarschijnlijk niet aan mee willen werken.

Deel dit bericht op je social media en zorg er daarmee voor dat je vrienden, familie en kennissen gewaarschuwd zijn.

Categorie : Auto verkopen blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *