Een elektrische auto verzekeren en verschillende dekkingen
0

Een elektrische auto verzekeren en verschillende dekkingen

 8 januari 2020

Jaarlijks neemt het aantal elektrische voertuigen met het jaar toe. Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een elektrische auto, dan is het aan te raden na te denken over welk type elektrische auto je zou willen en hoe deze het beste verzekerd kan worden. Er zijn volledig elektrische auto’s op de markt, plug-in hybrides en hybride auto’s. De eerste rijdt volledig op elektriciteit en kan ook alleen met stroom worden opgeladen. De plug-in hybride rijdt ook volledig op stroom maar kan naast het opladen met toegediende brandstof ook stroom opwekken.

Een elektrische auto allrisk verzekeren

Het verzekeren van een elektrische auto is doorgaans niet duurder dan een auto verzekeren die op brandstof rijdt. Echter liggen de reparatiekosten wel vaak hoger dan bij brandstofauto’s. Dit komt voornamelijk door de accu. De grootte van de accu hangt meestal af van de grootte van de auto. Wanneer er iets aan de accu mankeert, dan zullen de reparatiekosten van de elektrische auto aanzienlijk hoger liggen. Om deze reden kun je een elektrische auto het best allrisk verzekeren. Dit heeft ook wel verzekeren met de volledige cascodekking. Vrijwel iedere autoverzekeraar biedt tegenwoordig verzekeringen aan voor de elektrische auto. Wanneer er aparte verzekeringen bestaan voor de elektrische auto wordt extra dekking geboden voor wanneer er bijvoorbeeld schade ontstaat aan je persoonlijke laadpaal.

Een elektrische auto overwegen

Een autoverzekering voor elektrische auto is doorgaans niet veel duurder dan een gewone verzekering. Dit komt omdat autoverzekeraars nog niet veel informatie hebben kunnen verzamelen ten aanzien van het schadegedrag van elektrische bestuurders. Het kan zo zijn dat premiekosten omhoog gaan in de toekomst wanneer zou blijken dat elektrische rijders vaker schade rijden. Nadelen van elektrisch rijden zijn dat er nog niet veel oplaadpunten en het opladen een stuk langer duurt dan je tank voltanken. Echter zijn ontwikkelt de elektrische technologie razendsnel en kent elektrisch rijden ook vele voordelen zoals de lagere onderhoudskosten, de geen of minder brandstofkosten, de geen of lage CO2 uitstoot, de motor die snel optrekt en het feit dat je geen geluidsoverlast veroorzaakt. Ook autoverzekeringen voor elektrische auto’s verschillen vaak enorm in dekking en prijs. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je eenvoudig ontdekken welke polis het beste past bij jouw elektrische auto. Dit kan bijvoorbeeld via autoverzekering berekenen Overstappen.nl.

Categorie : NieuwsTags :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *