Jij wil van je Volvo af
0

Jij wil van je Volvo af

 27 mei 2020

Misschien ben je de auto zat, of wil je een andere auto kopen. Elke Volvo eigenaar is het sowieso eens: Volvo staat voor Zweedse luxe en Zweedse veiligheid. Het merk is zeer vooruitstrevend en maakt erg goede auto’s.

Volvo is niet zomaar een merk. Zij willen vooraan lopen met alles wat ze kunnen. Voor 2025 willen zij dat 50% van al hun verkoop elektrische auto’s zijn.

Waarschijnlijk als je je Volvo weg doet neem je weer een nieuwe. Er valt niet te tippen aan Zweedse kwaliteit. Maar eerst moet je je auto verkopen. Dit kun je het beste doen bij Autovendi. Als je ons belt krijg je meteen een bod, en dat bod is dan ook gegarandeerd.

Een geschiedenis van Volvo

Volvo is opgericht in 1926. Zij begonnen met het maken van kogellagers. Hun naam is dan ook een vervorming van het latijnse woord volvere, wat betekent ‘ik rol’. En de kogellagers waren niet het enige ding wat Volvo zou maken dat rolde.

Volvo is altijd een merk geweest waarin zijn eigen winstmarge niets uitmaakte. Het ging om veiligheid, en het vooruit werken van de automarkt. In 1959 vond Nils Bohlin, een van Volvo’s ingenieurs, die driepuntsgordel uit. Volvo had alle kans om patent op de uitvinding aan te vragen, zodat elk autobedrijf hen geld moest betalen om de gordel te gebruiken of zelf een betere gordel moest uitvinden. Maar Volvo liet dit varen, en landen waren snel met het eisen dat deze gordels geplaatst werden. Maar goed ook, met deze gordel heb je een veel hogere overlevingskans in een ongeluk dan zonder.

Veilgheidstests

Alle huidige Volvo modellen halen 5 sterren op alle belangrijke veiligheidstest. Als ze dat niet halen, wordt er teruggegaan naar de tekentafel en ervoor gezorgt dat dit wel gebeurt.

Volvo in de nederlandse markt

Als je kijkt naar een website zoals gaspedaal dan valt als snel op dat er veel Volvo’s beschikbaar zijn in Nederland. In 2017 zijn er ruim 40.000 Volvo’s verkocht, ongeveer 10% van de totale hoeveelheid auto’s. En dat getal is door de jaren heen redelijk hetzelfde gebleven, waardoor er veel Volvo’s op de markt zijn. Oudere exemplaren zijn geliefd bij verzamelaars die er graag een extra zakcentje voor willen betalen, terwijl nieuwere exemplaren bij gezinnen veel gekocht worden.

Categorie : Auto verkopen blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *