Een gegarandeerd bod op je auto, hoe werkt dat?
0

Een gegarandeerd bod op je auto, hoe werkt dat?

 12 februari 2018

Auto verkopen tegen gegarandeerd bod

Je auto verkopen tegen een gegarandeerd bod kan zoals je weet via Autovendi.nl. Maar hoe werkt dat nou precies? Onze taxateurs zien de auto namelijk helemaal niet. Om een beter beeld te creëren over onze werkwijze leggen we het even aan je uit.

Samen staan we sterk

Alleen met een kenteken en kilometerstand van je auto kunnen we wel een schatting maken, maar natuurlijk nooit een gegarandeerd bod plaatsen op je auto. Sterker nog, dat kan nergens. Wie daar nog intrapt moet eigenlijk even langs de huisarts om te vragen of alles wel 100% is.

Zodra je je auto hebt aangemeld voor de verkoop, neemt een taxateur van Autovendi contact met je op om de staat van de auto zo goed mogelijk in te schatten en daar hebben we jou natuurlijk voor nodig. Je auto verkopen via een verkoopplatform gaat namelijk niet vanzelf tenzij het een sloopauto is, want een sloopauto heeft maar 1 eindbestemming en hoeft niet doorverkocht te worden.

Samen met onze taxateur ga je kijken of er bepaalde opties aan de auto zitten die de auto meer waard maken. Denk hierbij aan opties zoals adaptieve cruise control, sportstoelen of een panoramadak. Opties zoals een automatisch dimmende binnenspiegel, een extra set velgen, mistlampen, midden armsteun of zonnescherm hebben geen invloed op de verkoopprijs in positieve zin. Het gaat dus om de wat meer exclusieve opties. Die zorgen ervoor dat jij je auto tegen een goede prijs verkoopt.

Gebreken

Als alle opties bekend zijn kijken we samen of er gebreken aan de auto zitten. Op zowel optisch als technisch gebied. Deze controle gaat ervoor zorgen dat het bod op jouw auto straks gegarandeerd is, zodat jij straks veilig je auto kan verkopen.

Wij zijn als website afhankelijk van de informatie die jij ons doorgeeft. Op basis van die informatie gaan wij namelijk aan de slag met jouw auto en die informatie geven wij dus ook door aan onze kopers.

Je hoeft zeker geen automonteur of schade expert te zijn om erachter te komen of er gebreken aan je auto zitten. Wij zeggen altijd; “Bekijk je eigen auto alsof je er met een vergrootglas omheen loopt”. En dit zeggen wij niet voor niets. Iemand die een auto gaat kopen, of dat nou een particulier of bedrijf is, zal je auto ook op die manier bekijken. Ieder mankement die je over het hoofd hebt gezien, zal verrekend worden in de uiteindelijke prijs of particulieren en handelaren via marktplaatsen gaan afdingen. Geef dus alles op wat je kan vinden aan je auto. Voor de zekerheid een kleine checklist hieronder.

Checklist

  • Laat weten wanneer je auto voor het laatst onderhoud heeft gehad.
  • Zorg ervoor dat je een onderhoudshistorie hebt. (facturen eventueel)
  • Maak een foto van iedere kleine kras. Dit geeft juist aan dat je eerlijk bent en wekt vertrouwen.
  • Is er in de auto gerookt?
  • Zijn er huisdieren in de auto vervoerd?
  • Hoeveel sleutels heb je bij de auto?
  • Branden er storingslampjes?
  • Zijn er tikken of ratelende geluiden te horen?

Uiteraard zijn er meer punten, maar bovenstaande punten zijn dingen waar je niet zo snel bij stilstaat als je een advertentie online plaatst.  Maar  wel ontzettend belangrijk zijn bij een auto verkopen tegen een gegarandeerd bod. Wanneer je je auto aanmeldt op de website, zorgen onze taxateurs ervoor dat je auto perfect omschreven wordt zodat jij een gegarandeerd bod op je auto krijgt.

auto verkopen gegarandeerd bod

Auto verkopen

Wil jij ook je auto verkopen tegen een gegarandeerd bod? Meld je auto dan direct aan via onze website. Wij helpen je graag met de verkoop van je auto. Samen zorgen we ervoor dat we de beste prijs voor je auto ophalen en vind je het bod uiteindelijk toch te laag? Geen probleem. Dan proberen we het gewoon nog een keer of we halen je auto bij ons uit de verkoop. De beslissing ligt altijd bij jou.

Categorie : Auto verkopen blogTags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *