Goedkope autoverzekering
0

Goedkope autoverzekering

 3 juni 2020

Een goedkope autoverzekering, kan dat wel?

Een auto kost je elke maand veel geld. Wij willen natuurlijk allemaal die kosten zo laag mogelijk houden. Is dat een goed idee? En hoe doen we dat?
Een goedkope autoverzekering is niet altijd de beste keuze. En het is afhankelijk van meerdere dingen.

Hoe hou je de lasten van autoverzekering laag?

Een autoverzekering wordt maandelijks of jaarlijks betaald door een premie. Hiernaast bestaat er ook een eigen risico. Door het nemen van een goedkope autoverzekering wordt vaak de eigen risico hoger.

De beste autoverzekering is niet altijd de goedkoopste autoverzekering. Je zal de beste autoverzekering moeten vinden door veel research te doen. Het belangrijkste is dat je een autoverzekering kiest die echt bij jouw auto past.

Wat is de beste autoverzekering?

De minimale verzekering voor een auto is een WA-Verzekering. Bij deze verzekering ben je alleen verzekerd tegen de schade die jij been een ander aanbrengt. Omdat dit het minimale is is dat natuurlijk de goedkoopste autoverzekering.

De WA-autoverzekering lijkt misschien interessant, maar er zijn wel problemen mee. Je bent bijvoorbeeld niet verzekerd voor alle mogelijke schades. Een ongeluk is snel gemaakt en dat zou betekenen dat jij al jou schade zelf moet betalen.

Ben je iemand met een mooi sportauto? De WA is duidelijk de goedkoopste, maar niet aan te raden bij dit soort auto’s. Zelfs bij kleine schade moet je dan zelf betalen, wat al flink in de portemonnee kan grijpen.

Bij een auto van meer dan 10 jaar oud is vaak een WA-verzekering genoeg. Maar de leeftijd is natuurlijk niet de enige factor.
De waarde van je auto staat los van de leeftijd. Afhankelijk van model of uitvoering kan een oudere auto meer waard zijn.
De tellerstand van de auto kan ook een verschil maken in de waarde van de auto, en dus ook in hoe duur een autoverzekering is
-De financiering van de auto heeft ook invloed op de verzekeringsstatus. Een kredietstrekker kan eisen dat een auto All-risk verzekerd moet zijn. Ook is het handiger om met een gefinancierde auto een All-risk verzekering af te sluiten, om een lager financieel risico te hebben.

Er zijn natuurlijk situaties waarin een hoger eigen risico positief is om een goedkopere verzekering te krijgen.

Welke verdere factoren bepalen de prijs van een autoverzekering?

Een verzekeraar neemt nog andere dingen mee in in het bepalen van een premie. Zo kan er gekeken worden naar een postcode. In de stad rij je namelijk makkelijker schade dan op het platteland en bovendien is er in de stad meer vandalisme.
Ook wordt er vaak gekeken naar leeftijd. Een jonge bestuurder maakt meer ongelukken dan een oudere bestuurder. Maar soms moeten bejaarde bestuurders ook een hogere premie betalen.

Aanvullende opties

Als je veel dingen bij je autoverzekering neemt wordt deze niet de goedkoopste. Ze lijken vaak interessant, maar zijn dingen waar je meestal al voor verzekerd bent. Hierbij moet je denken aan pechhulp, rechtshulp of een inzittendenverzekering.
Hou in de gaten dat je dus niet dubbel betaald.

Een autoverzekering is een ingewikkeld iets. Wil je een goedkope autoverzekering? Doe dat niet zomaar. Bekijk wat je nodig hebt en neem besluiten afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Veel succes!

Categorie : Auto verzekeringen