Je gaat je cabriolet verkopen? Zorg ervoor dat je er wel het juiste geld voor krijgt!
0

Je gaat je cabriolet verkopen? Zorg ervoor dat je er wel het juiste geld voor krijgt!

 5 juni 2020

Je wil graag je cabriolet verkopen met winst. Voor deze auto’s zijn er meer dingen van belang dan de factoren bij de verkoop van een normale auto.

Cabrio’s zijn altijd populair. Wat voor een auto het ook is, ze zijn tijdloos. Oldtimer, coupe, of roadster, ze blijven een statussymbool. Echte luxe. En rijden in zo’n auto is altijd een bijzondere ervaring.

Toch kan het verkopen van een cabriolet lastig zijn. Ze worden namelijk vooral in de zomer verkocht, omdat ze in de winter lastiger kunnen zijn met hun daken. Mocht je je cabrio willen verkopen buiten de zomer om, kun je het best contact opnemen met Autovendi. Bij ons kun je meteen van je auto af. Als je belt krijg je een bod, en dat bod is dan ook gegarandeerd. Hierdoor weet je meteen waar je aan toe bent.

Wat is nou echt het beste moment om mijn cabrio te verkopen?

Cabrio verkoop is erg seizoensgebonden. Bijna driekwart van alle cabrio verkoop gebeurt in de zonnige maanden, tussen maart en augustus. Buiten deze maanden kan het dus moeilijk zijn je cabrio te verkopen. Er zijn kopers die buiten deze tijd naar cabrio’s zoeken, maar doen dit vaak zodat zij een betere prijs krijgen. Hierdoor kun je dus ook veel geld mislopen.

Hoe staan cabrio’s in de markt?

Een cabriolet heeft een afneembaar of wegklapbaar dak. Hierdoor krijg je veel meer mee van de buitenlucht. Vaak worden ze gebouwd op basis van een coupe model van een ander model. Ook zijn sommige variaties tweezits roadsters, maar deze staan vaak los van de rest van het aanbod.

Enkele jaren geleden zijn de prijzen van cabriolets nog flink gedaald. Door instabiele verkoopcijfers werd de markt steeds voorzichtiger met de prijs van hun cabrio’s. En met de daarbij stijgende verkoopcijfers was het moeilijk om van je cabrio af te komen.

Welke cabrio’s worden lastig verkocht?

In het algemeen zijn de coupé cabriolets makkelijker te onderhouden dan de roadster varianten. Een cabrio kan bijvoorbeeld ook heel goed dienen als een dagelijkse auto. Omdat ze vaak gebaseerd zijn op andere modellen zit er genoeg rijcomfort en opslagruimte in een cabrio. Roadsters daarentegen zijn een stuk minder praktisch. Vaak zijn ook de prijzen van dit soort auto’s significant hoger.

Het mogelijke duidelijk dan zijn dat het lastiger is om de roadster cabrio te verkopen. Vaak worden de praktischere cabrio’s het snelst verkocht. Het grotere onderscheid zit hem in daktype. Als er veel schade is zijn er ingrijpende reparaties nodig.

Categorie : Auto verkopen blog