Wat is de beste auto verkoopsite? Lees het hier.
0

Wat is de beste auto verkoopsite? Lees het hier.

 18 februari 2016

Wat is de beste auto verkoopsite? Lees het hier.

Een goede vraag die ons allen bezighoudt zodra we onze auto willen verkopen, wat is nu de beste auto verkoopsite? Maar hoe kom je daar nou precies achter? Zijn het de websites die je op tv ziet of de websites die de meeste auto’s verkopen? Wij leggen het heel simpel uit zodat je zelf je keuze kunt maken.

Om te beginnen zullen we de verschillende manieren eerst van elkaar scheiden. Vervolgens worden ze in categorieën ingedeeld en besproken. De meest bekende en gebruikte manier is het verkopen via de open platform verkoopsites zoals Marktplaats en Autoscout24. Dan heb je de auto verkoopsites die voor jou op zoek gaan naar een koper.

En er zijn automakelaars die je auto voor je proberen te verkopen.

Open platform zoals Marktplaats

Dit hoef ik eigenlijk niet uit te leggen want bijna iedereen heeft tegenwoordig wel eens wat via Marktplaats verkocht. Je plaatst een advertentie tegen betaling om vervolgens jouw product aan de hele wereld te tonen.

Het grote voordeel van dit soort sites is dat je voor je auto meestal de hoogste prijs krijgt in vergelijking met de andere twee type sites. Het zijn voornamelijk particulieren die handelen en die hebben toch geen verstand van prijzen al denken particulieren dat wel te hebben op het moment dat ze een auto moeten kopen of verkopen. Maar goed, doordat mensen niet weten hoe je een prijs moet bepalen of een auto technisch controleren bieden ze meestal teveel op een auto en daar heb je als verkoper voordeel van.

Nadeel

Het grote nadeel is dat verkopen via zo’n open platform ook minst veilige manier van zaken doen is. Of het nou om kleine of om grote bedragen gaat.

Maar waarom is het dan onveilig, zul je jezelf wel afvragen. Alhoewel het aantal autodiefstallen in de afgelopen 20 jaar flink is teruggenomen, is een open platform de perfecte plaats om de juiste auto te vinden voor autodieven. Veel persoonlijke gegevens worden blootgegeven en als ze niet bij de advertentie staan hoeft een dief maar een mail te sturen en ze weten waar je auto staat.

Via open platform websites handel je onderling en is de kans aanwezig dat er met vals geld betaald wordt. En dit gebeurt vaker dan je denkt. Eindstand, auto weg en geen geld. Maak dan ook altijd een foto van iemand zijn ID bewijs. Als degene dat niet wil dan zou je je af moeten vragen of het allemaal wel te vertrouwen is.

Iets wat wij vaak horen van mensen die al eens op deze manier een auto hebben verkocht is dat ze het niet prettig vonden dat er veel vreemde mensen aan de deur kwamen. Vaak waren dat mensen die dan wat opdringerig overkwamen en zoveel mogelijk van de prijs af proberen te praten en dan boos werden als ze niet met de prijs wilde zakken. En over prijs gesproken. Het hele onderhandel gebeuren is vaak ook niet voor particulieren weggelegd.

Hoe kies ik de beste auto verkoopsite?

Dit is een onderwerp waar we wel uren over kunnen schrijven. De zoektocht naar de beste auto verkoopsite gaan we dan ook onderverdelen in categorieën.

  • Aantallen
  • Service
  • Autobedrijven
  • Kleintjes
  • Automakelaars

Aantallen

Dit zijn voornamelijk de websites die je continu op tv ziet of op de radio hoort. Het zijn hele grote partijen die in onze ogen geen rekening houden met de verkoper. Hier werken vaak ook geen mensen met autokennis maar keiharde verkopers die op provisiebasis werken.

Deze websites kun je er eigenlijk zo tussenuit vissen. Je hoeft namelijk bijna niets in te vullen als je je auto aanmeldt. In sommige gevallen slechts een kenteken, de kilometerstand en je e-mail adres. En op basis van die summiere gegevens krijg je opeens een zeer aantrekkelijk aanbod in je inbox waar je eigenlijk geen nee tegen kunt zeggen. Vervolgens lever je je auto in en bieden ze opeens maar de helft van wat ze eerst boden. En jij vervolgens klagen over dat het “oplichters” zijn. Sorry hoor, maar als jij gelooft dat iemand een auto koopt zonder enige achtergrond informatie te hebben over het voertuig dan heb ik geen medelijden met je. Hoe vaak heb je zelf een auto gekocht nadat je het kenteken had gezien? Eigen schuld en je hebt eigenlijk het recht niet om te klagen.

Dit soort websites gaat het dus alleen maar om aantallen maken. Ze laten 100 mensen langskomen en daar zitten er vast wel 10 tussen die ja zeggen omdat ze geld nodig hebben. Geen medeleven.

Service

Dit soort websites zijn direct te herkennen tijdens het invullen van je gegevens. Je moet je auto wat beter omschrijven en daarna word je gebeld om te kijken of je alles wel goed hebt ingevuld. Er werken mensen met verstand van auto’s en prijzen. Zij weten dat jij als particulier iets over het hoofd gezien kan hebben omdat je er simpelweg te weinig verstand van hebt.

Ook bij deze websites zul je niet de particuliere verkoopprijs krijgen of de prijs waarvoor je ze bij de dealer ziet staan. Het zal ook geen inkoopprijs zijn maar een gunstige prijs die een stukje onder de verkoopprijs ligt. Hetgeen je ervoor terugkrijgt is een gegarandeerd bod van een betrouwbare partij. Geen vreemde mensen aan je deur en direct uitbetaald met echt geld. Kortom, de meest veilige manier om je auto te verkopen.
Het kan zijn dat je in de veronderstelling bent dat het een service website is maar dat het toch een aantallen website blijkt te zijn. Het verschil kun je merken in de benadering. Websites die voor de aantallen gaan zullen direct proberen de prijs heel ver omlaag te drukken en stellen minder gerichte vragen die er voor jou toe doen.

Autobedrijven

Er zijn steeds meer autobedrijven die naast hun autobedrijf een auto verkoopsite beginnen om op die manier auto’s voor zichzelf in te kopen. Ook een veilige manier om je auto aan te verkopen en als particulier heb je niet echt door dat je rechtstreeks aan een autobedrijf verkoopt omdat je immers via een mooie verkoopsite je auto hebt aangemeld.

Het nadeel van deze sites is dat autobedrijven alleen bij willen kopen wat zij interessant vinden. De kans dat je hier dan ook een goede prijs krijgt is niet groot en in de meeste gevallen krijg je gewoon een kale handelsprijs.

Kleintjes

Dit is eigenlijk een mix van websites die op de grote tv jongens willen lijken en websites die een hoog servicegehalte willen hebben. Een zeer veilige manier om te verkopen echter hebben deze websites vaak te weinig koopkracht achter zich om je binnen een dag een bod voor te leggen. Het zal bij deze sites dan vaak ook langer duren voordat ze een inkoper hebben gevonden die een bod wil doen op je auto omdat de inkopers niet vaak bieden door het geringe aanbod. Maar als er wordt geboden, dan is het bod gegarandeerd.

Automakelaars

Automakelaars zijn doorgaans zelfstandigen die ervaring hebben in de autohandel. Zij helpen particulieren graag met de verkoop of aankoop van een auto en vragen daar dan een bepaalde fee voor. Ook een veilige manier van verkopen en het zijn jongens met verstand van auto’s en prijzen.

Het nadeel is dat het vaak heel erg lang duurt voordat je auto verkocht is en dat deze makelaars vaak weer gebruik maken van auto verkoopsites om een prijs te krijgen. En doordat je bij een auto verkoopsite al iets minder dan de verkoopwaarde krijgt zal de prijs via een automakelaar nog lager liggen. Hij zal er immers ook nog aan moeten verdienen.

Conclusie

Wil je heel snel van je auto af en maakt de prijs die je ervoor krijgt niet uit? Ga dan voor één van de grote websites van tv. Het bedrag is zeer laag maar je bent de auto binnen een dag kwijt.

Wil je de meest veilige manier om je auto te verkopen dan kun je het beste kiezen voor een kleine site die zijn klanten en goede service hoog in het vaandel heeft staan. Je krijgt iets minder dan waarvoor ze bij de dealer te koop staan maar dat is logisch. Aan de andere zijde krijg je meer dan bij de grote sites.

Je kan gratis je auto verkopen via AutoVendi.nl. Een prettige partij om mee samen te werken. Je krijgt direct betaald en het is de meest veilige manier om je auto te verkopen zonder gedoe.

Ben je van plan om je auto te verkopen? Probeer dan de goede service van AutoVendi. Meld hem aan en ontvang een goede en eerlijke prijs. Kies voor de beste auto verkoopsite!

Autovendi

 

Categorie : Auto verkopen blogTags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *